2010. november 3.

Aprólékleves



Hozzávalók:
A liba csontos részei, a „koldusernyő” amely a hátnak az a része, amelyen a sok kis csontocska található, a lábak, a szárnyvég, esetleg a nyaka, feje, 3 szál sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 szelet karalábé, 3-4 szem burgonya, fél kg. káposzta, só, bors, majoránna, petrezselyemzöld. A tálaláshoz tejföl. A levesbetéthez 6 kanál liszt, egy tojás.

Elkészítése:
A csontos részeket vágjuk kisebb darabokra, majd vízben tegyük fel főni. A zöldségeket pucoljuk meg, a répákat karikázzuk, a karalábét vágjuk kis kockákra. A káposztát gyaluljuk vékonyra, majd mindezt adjuk a leveshez. Lassú tűzön, fűszerezve főzzük, a végén húsleves tisztaságúnak kell lennie. Közben a lisztet kavarjuk ki a tojással, dobjunk hozzá csipetnyi sót, ha túl kemény lenne, adjunk hozzá kevés meleg vizet. Amikor a levesben az összes hozzávaló megfőtt, a galuskát szaggassuk a leveshez, szórjuk rá az apróra vágott petrezselyemzöldjét, és a friss majoránnát. Ha szárított fűszert használunk, azt valamivel előbb tegyük a levesbe. Forraljuk fel, forrón, fehér kenyérrel, csípős paprikával kínáljuk.

0 megjegyzés: