Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
november
(38)
- Adventi kalendárium újra
- Adventi naptár
- Karácsonyi csillag
- CSík zenekar - Most múlik pontosa
- Palotásy Juli - Dal a szívről
- Neoton - Elmentél
- M 7 - Valaki áttáncolt az életemen
- Keksz, jó sajtosan
- „Nagyon édes, nagyon habos édesség”
- Citromfelfújt
- Elgondolkodtató - egy baleset margójára
- Rigó Jancsi
- Kardinális szelet
- GastroBox: Hónap receptje díj:-)
- Tóth Vera - Mondd, miért pont ő
- Szülinapi torta 2
- Szülinapi torta :-)
- Libapecsenye borsos krumplival
- Sütőzacskóban sült libamell
- Ludaskása
- Aprólékleves
- Töltött libanyak
- Libatepertő-, máj és libazsír készítése
- Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át é...
- Veronika gyümölcskelyhe
- Madonna and Isaac - Paradise
- Bounty, a jelenlegi kedvenc
- Rakott palacsinta csokitükörben
- Rakott krumpli gombás mártásban
- Zöldséges tojáslepény
- Tört sárgaborsó tojásroláddal
- Gombás rizs, savanyú mártással
- Novemberi Erdélyi Konyha
- Omlós linzer
- Joghurtos citromszelet
- Meggyes, túrókrémes szelet
- Könnyű citromos (narancsos) sütemény
- Csokidarabos keksz
- ► szeptember (19)
-
▼
november
(38)
2010. november 3.
Libapecsenye borsos krumplival
Published :
20:28
Hozzávalók:
A liba combjai, esetleg szárnya töve, só, bors, 2-2 szál sárga és fehérrépa, 80 dkg burgonya, 5 dkg vaj.
Elkészítése:
A combokat vízben tegyük fel főni, zöldségeljük be, és mint a húslevest, kezdjük el főzni. Amikor a hús félig megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki, és csepegtessük le. Egy tűzálló edényt zsiradékkal kenjünk ki, fektessük bele a húsokat, majd toljuk be a sütőbe, ahol 30-35 perc alatt süssük szép ropogósra. Közben a burgonyát sós vízben főzzük ki, majd a vajjal törjük darabosra. Fedő alatt, egy ruhával letakarva hagyjuk saját gőzében érni, míg a hús elkészül. Tálaláskor a krumplit frissen tört borssal szórjuk meg, savanyúsággal kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése