Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
november
(38)
- Adventi kalendárium újra
- Adventi naptár
- Karácsonyi csillag
- CSík zenekar - Most múlik pontosa
- Palotásy Juli - Dal a szívről
- Neoton - Elmentél
- M 7 - Valaki áttáncolt az életemen
- Keksz, jó sajtosan
- „Nagyon édes, nagyon habos édesség”
- Citromfelfújt
- Elgondolkodtató - egy baleset margójára
- Rigó Jancsi
- Kardinális szelet
- GastroBox: Hónap receptje díj:-)
- Tóth Vera - Mondd, miért pont ő
- Szülinapi torta 2
- Szülinapi torta :-)
- Libapecsenye borsos krumplival
- Sütőzacskóban sült libamell
- Ludaskása
- Aprólékleves
- Töltött libanyak
- Libatepertő-, máj és libazsír készítése
- Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át é...
- Veronika gyümölcskelyhe
- Madonna and Isaac - Paradise
- Bounty, a jelenlegi kedvenc
- Rakott palacsinta csokitükörben
- Rakott krumpli gombás mártásban
- Zöldséges tojáslepény
- Tört sárgaborsó tojásroláddal
- Gombás rizs, savanyú mártással
- Novemberi Erdélyi Konyha
- Omlós linzer
- Joghurtos citromszelet
- Meggyes, túrókrémes szelet
- Könnyű citromos (narancsos) sütemény
- Csokidarabos keksz
- ► szeptember (19)
-
▼
november
(38)
2010. november 22.
Citromfelfújt
Published :
12:27
Régóta szemezek már a különféle felfújtakkal, ezek valahogy kimaradtak az életemből. Ráadásul nem találok amolyan rendes kis szuflé-formát, pedig ajh, de fáj a fogam rá. Ellenben kaptam ajándékba hasonlót! Nagyon megörültem neki, pláne, hogy azzal a szöveggel adták ide, hogy: „nah, hát tudom, hogy mindenfélét szeretsz kotyvasztgatni, remélem, ilyened még nincs!”. Hát, nem volt. Ezek a formák kb. háromszor olyan nagyok, mint azok a kis csini-bini formák, de lehet, hogy nekünk erre szükségünk is van:-)
Szóval az első, amit elkészítettem, a citromfelfújt lett, két okból is. Egyrészt mindent imádunk, ami citromos, másrészt ez még viszonylag egyszerűnek tűnt. Valószínűleg elrontottam, mert hamarabb nyitottam ki az ajtót, és az egész egy kicsit visszaesett, de még így is kitűnő lett. Amellett, hogy nagyon finom, a teteje omlós tésztaszerű lett, míg az alja krémes-szerű. Remélem, ilyennek kell lennie, mert nekünk nagyon bejött:-)
A következő csokis felfújt lesz! :)
Hozzávalók: 10 dkg cukor, 6 dkg lágy vaj, 3 kanál citromlé, 1 citrom héja, 2,5 dl tej, 2 tojás, 2 kanál liszt, késhegynyi só.
A vajat a cukorral kavargassuk fehéredésig. Egyenként alaposan dolgozzuk el benne a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, legvégül a citromlevet. A langyos tejet lassan hozzáadva kavarjuk simára. A tojások fehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd a liszttel váltakozva kavarjuk a masszához.
Egy tepsit töltsünk meg vízzel, hogy a formák háromnegyedét lepje el, majd tegyük be a sütőbe. A felfújtakat forró sütőbe toljuk, majd körülbelül 30 perc alatt süssük, míg teteje szép piros lesz.
Én meggyöntetet készítettem hozzá, nagyon egyszerűen: kimagozott meggykompóthoz, levével együtt zselatint kavartam, és felforraltam.
Ez az adag elég volt négy nagy formához.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
6 megjegyzés:
Hááát, nagyon szivesen ennék ebből a felfújtból, annyira jól néz ki!!!!
Jaj ezt biztos imádnám ,kifogom próbálni:)
Mesésen néz ki, finom lehet
Imádom a felfújtakat!
Köszönöm nektek:-)
Ottis, én meg csodálom a te felfújtjaidat :-)
Szerintem szuperül sikerült!!! pláne ha ide is röpítenél egy bögrével :-)))
Szuperrrrrrrrrrrrr lett tuti nagyon ügyes vagy :-)
Millió pusza Ildi :-)
Megjegyzés küldése