Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
december
(26)
- Békés, Boldog Új Esztendőt!
- Diós kocka, véletlenül
- A (számomra) tökéletes diókrém
- Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma
- Szívet melengető ajándékok Neától
- Gesztenyés keksztekercs
- Inverz kókuszkocka
- Házi szaloncukor
- Békés, boldog karácsonyt:-)
- Gasztrohoroszkóp - Oroszlán
- Gasztrohoroszkóp - Rák
- Gasztrohoroszkóp - Ikrek
- Gasztrohoroszkóp - Bika
- Gasztrohoroszkóp - KOS
- Nagyvárad büszkesége: Tolvai Renáta!:)
- We wish you a merrychristmas! :-))
- Karácsonyi gyümölcskenyér
- Puha gyümölcskenyér
- Nyertem! :-)
- Na, az ilyet én is megnézném a tévében!
- Egy gyors gyros:-)
- Disznótoros velő
- Az eb, meg valami érdekes jelenség:-)
- Hagyományos magyaros gulyásleves
- Mézeskalács házikó
- Érlelt mézeskalács, Milner Angéla útmutatásával!
- ► szeptember (19)
-
▼
december
(26)
2010. december 15.
Karácsonyi gyümölcskenyér
Published :
14:47
Na, ma gyümölcskenyeres napom van:-)
Ez egy bevált recept. A képen látható mázat készen vásárolható porból kavartam ki.
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojás, 2 dl tej,1 vanília, 1 citrom, vagy/és 1 narancs héja, 1 sütőpor, pici só, aszalt gyümölcsök, finomságok.
A lisztet kavarjuk el a vaníliával, a sóval, a cukor felével, a sütőporral, a kis darabokra vágott finomságokkal és a citrusok reszelt héjával. A tojásokat kavarjuk habosra a cukor másik felével, a lágy margarint adjuk hozzá, legvégül dolgozzuk el a tejjel. A kétféle keveréket dolgozzuk össze. Ha úgy érezzük, kissé kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejet.
Őzgerinc, vagy négyszögletes formát kenjünk, lisztezzünk ki, ebbe simítsuk bele a masszát, majd közepes tűznél tűzpróbáig süssük.
Érdemes bevonni valamilyen mázzal, úgy nem szárad.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Angéla egy nagyon kedves mézesbábos hölgy, akinek saját honlapján bárki megcsodálhatja szemgyönyörködtető műveit itt . Mindig nagy problémát...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
3 megjegyzés:
Nagyon guszta, én is megsütöttem már almásat dióval
Nagyon finom lehet,jól néz ki!
Én is nagyon szeretem a gyümölcskenyeret!
Megjegyzés küldése