Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
december
(26)
- Békés, Boldog Új Esztendőt!
- Diós kocka, véletlenül
- A (számomra) tökéletes diókrém
- Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma
- Szívet melengető ajándékok Neától
- Gesztenyés keksztekercs
- Inverz kókuszkocka
- Házi szaloncukor
- Békés, boldog karácsonyt:-)
- Gasztrohoroszkóp - Oroszlán
- Gasztrohoroszkóp - Rák
- Gasztrohoroszkóp - Ikrek
- Gasztrohoroszkóp - Bika
- Gasztrohoroszkóp - KOS
- Nagyvárad büszkesége: Tolvai Renáta!:)
- We wish you a merrychristmas! :-))
- Karácsonyi gyümölcskenyér
- Puha gyümölcskenyér
- Nyertem! :-)
- Na, az ilyet én is megnézném a tévében!
- Egy gyors gyros:-)
- Disznótoros velő
- Az eb, meg valami érdekes jelenség:-)
- Hagyományos magyaros gulyásleves
- Mézeskalács házikó
- Érlelt mézeskalács, Milner Angéla útmutatásával!
- ► szeptember (19)
-
▼
december
(26)
2010. december 20.
Gasztrohoroszkóp - Oroszlán
Published :
21:58
A kényelmes Oroszlán nem tölt túl sok időt a konyhában, szereti minél hamarabb elvégezni teendőit, sőt, ha teheti, szívesen átruházza másra a főzés nyűgét. Időnként megjön a kedve egy kis főzőcskéhez, de nagyon el tudja kedvetleníteni a sikertelenség. Mivel nem szeret túl sokat matatni az előkészületekkel, lehetőségeihez mérten minden kényelmet biztosít magának, így különféle robotgépek sorakoznak munkapultján. Kivételesen jó házigazda, minden tőle telhető figyelmességgel elhalmozza vendégeit. A főzéssel akadhatnak ugyan gondjai, de gyorsan tanul, így nem követi el ugyanazt a hibát kétszer. Figyelmes vendég, ajándékkal érkezik, és megdicséri a házigazda igyekvését. Elvárja azonban, hogy a teríték, a menü egyaránt pompás és gazdag legyen. Nem válogatós, mindent megeszik, de elsőbbségben részesíti a húsos ételeket, kifejezetten szereti a különlegességeket.
Fűszerei a bazsalikom, a gyömbér, a szegfűszeg, szívesen kísérletezik a tárkonnyal és a gyömbérrel is.
Gyógynövénye – annak ellenére, hogy a kényes orrú Oroszlán nem nagyon kedveli, a fokhagyma. Hirtelen, ideges természetéből adódóan vérnyomásproblémákkal küzdhet, melynek kiváló ellenszere ez a növény. Vérnyomáscsökkentő képessége mellett érelmeszesedés esetén is nagy segítség, ugyanakkor nagyszerű természetes antibiotikum, amire a fertőzésekre fogékony Oroszlánnak nagy szüksége lehet. Lehetőleg frissen fogyassza, például pirítós kenyérre kenve.
A 2011-es év szellemisége
Érzelmileg hullámzó év vár az Oroszlánra, aki időnként a világ elől elzárkózva mélyül gondolataiba, elemezgeti az élet értelmét, ismerkedik önmagával. Újdonságokra, változásokra vágyik, szívesen utazna, vagy fogna bele számára eddig ismeretlen dolgokba. Természetesen alaptermészete nem változik, most is imád a középpontban lenni, de néha egy kissé visszahúzódva figyeli környezetét. Senkit ne tévesszen meg ez a viselkedés, előfordulhat, hogy csak vadászat előtti csend ez, és a cicává szelídült Oroszlán hirtelen és kivédhetetlen hévvel csap le. Kreatív és ötletekkel gazdag év elé néz, és ha szorgalmasan dolgozik, sikeres évet zárhat. Elégedettségét növeli az is, hogy az első hónapok zűrzavarán átvergődve sikerül szellemileg is felfrissülnie, gondolatait tisztázva már tisztábban látja feladatait, vágyait egyaránt. Érzelmi szálak kötődhetnek ebben az évben, magabiztossága vonzza az embereket. A másik nem egy erős, megbízható partnert lát benne, így az is előfordulhat, hogy halvány utalásokat tesz arra, hogy jó volna szerelmüket komolyabb mederbe terelni. A házas Oroszlánnak év elején több párkapcsolati problémája is akadhat, de ha hajlandó a kiegyezésre, ezek nyárra már helyrebillennek.
Oroszlán-menü:
Zöldséges húsgombóc-leves
Fűszeres kacsa meggymártásban, héjában főtt krumplival
Mandulatorta
Megjelent a Corvin kiadó 2011-es Erdélyi Konyha Kalendáriumában
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
-
Régen lakodalmas sütemény volt, míg vendégváróvá, ünnepivé nem vált, a kicsiny kis falumban jellegzetes karácsonyi sütemény volt. Olcsó, nag...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
2 megjegyzés:
A húst leszámítva telitalálat! Jó ilyen pozitív jövőképet olvasni!! Köszi!!
Nagyon eltaláltad, ügyes vagy!
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL!!!
Megjegyzés küldése