Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
december
(26)
- Békés, Boldog Új Esztendőt!
- Diós kocka, véletlenül
- A (számomra) tökéletes diókrém
- Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma
- Szívet melengető ajándékok Neától
- Gesztenyés keksztekercs
- Inverz kókuszkocka
- Házi szaloncukor
- Békés, boldog karácsonyt:-)
- Gasztrohoroszkóp - Oroszlán
- Gasztrohoroszkóp - Rák
- Gasztrohoroszkóp - Ikrek
- Gasztrohoroszkóp - Bika
- Gasztrohoroszkóp - KOS
- Nagyvárad büszkesége: Tolvai Renáta!:)
- We wish you a merrychristmas! :-))
- Karácsonyi gyümölcskenyér
- Puha gyümölcskenyér
- Nyertem! :-)
- Na, az ilyet én is megnézném a tévében!
- Egy gyors gyros:-)
- Disznótoros velő
- Az eb, meg valami érdekes jelenség:-)
- Hagyományos magyaros gulyásleves
- Mézeskalács házikó
- Érlelt mézeskalács, Milner Angéla útmutatásával!
- ► szeptember (19)
-
▼
december
(26)
2010. december 19.
Gasztrohoroszkóp - KOS
Published :
22:59
Étkezése elég egyoldalú, hajlamos rá, hogy repertoárja kimerüljön néhány aktuális kedvencében. A zöldségekkel és gyümölcsökkel nincs közeli barátságban, törekedjen arra, hogy ezeket beillessze étrendjébe, egyben fogyasszon sokkal több folyadékot. Nem szívesen kísérletezik a konyhában, repertoárja sem túl gazdag. A fokhagymás ételek állnak közel hozzá, de szereti a csípős ízeket is, szívesen fogyaszt húsos ételeket.
Fűszerpolcán rozmaringot, borsot találhatunk, ritkábban sáfrányt és koriandert. A finnyás Kos vendégségben minden apró részletet megfigyel, a terítéstől az ételek ízéig. Kedveli a szaftos húsokat, a fűszeres ételeket. Édesszájú, de előnyben részesíti a könnyű finomságokat, a vaníliás desszert a kedvence. Ha Koshoz megyünk vendégségbe, aprólékos, figyelmes vendéglátásban lesz részünk, a menüsor nem lesz túl gazdag, de annál igényesebb. Tulajdonképpen sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a látszatra, a terítékre, mint magára az ételre.
Túlfeszített életritmusa miatt hajlamos a kimerültségre, az idegességre, ezért gyógynövénye a levendula. Előnyös, ha az ágya mellé függeszt egy levendulapárnát, amely enyhíti a görcsös fejfájást is, ellazítja. Használja relaxációs fürdőkhöz, akár illóolaj, akár gyógynövény formában. Az olajból tegyen pár cseppet a vízbe, utóbbit forrázza le, majd 15 perc ázás után adja a vizéhez. Frissíti a vérkeringést, oldja az ingerültséget, a feszültséget. A fürdő után azonnal bújjon ágyba, pihenjen, hagyja testét ellazulni, szellemét lenyugodni.
A 2011-es év szellemisége
Vakmerőségével, türelmetlenségével ebben az évben is önmagára zúdítja a bajt. Nem tud, de nem is akar önmérsékletet gyakorolni, úgy érzi, bármit kimondhat, még akkor is, ha tudja, hogy ezzel megbánthat valakit. Az év sok új lehetőséget tartogat számára, de ezek többségével elvei miatt nem él. Makacssága még azoktól a dolgoktól is távol tartja, amire ő maga is áhítozik. Mind a munkában, mind érzelmi téren nagy hullámok várnak rá, melyek néha óriási erővel lendítik ki egyensúlyából. Amikor jól mennek a dolgai, fontosnak és pótolhatatlannak érzi magát, máskor hirtelen zuhanni kezd, és elhiteti magával, hogy senkinek sincs rá szüksége. Szerelmi életében szüksége lesz a türelemre, és elő kell vennie nem létező kompromisszumképességét is. Szellemi téren a gondolataiba merülő, meditáló Kosnak sikerül elérnie egy olyan szintre, ahol megért néhány dolgot mind a világ dolgaiból, mind saját életéből. Társadalmi életében több konfliktust is meg kell élnie, fontos, hogy kerülje azokat, akik ki akarják billenteni egyensúlyából, akikben nem bízik meg, vagy akik vég nélkül becsmérlik és vonják kétségbe képességeit, döntéseit.
Kos-menü
Zöldséges leves daragaluskával
Fokhagymás csirkecomb sárgarizzsel
Vaníliás perec
Megjelent a Corvin kiadó, Erdélyi Konyha 2011-es Kalendáriumában
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Hozzávalók 10-12 személyre: 1,5 dkg fehérbab, 1,5 dkg füstölt csülök, vagy más húsféle, 1-1,5 kg füstölt kolbász, 30 dkg füstölt hú...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése