2010. december 19.

Gasztrohoroszkóp - KOS




Étkezése elég egyoldalú, hajlamos rá, hogy repertoárja kimerüljön néhány aktuális kedvencében. A zöldségekkel és gyümölcsökkel nincs közeli barátságban, törekedjen arra, hogy ezeket beillessze étrendjébe, egyben fogyasszon sokkal több folyadékot. Nem szívesen kísérletezik a konyhában, repertoárja sem túl gazdag. A fokhagymás ételek állnak közel hozzá, de szereti a csípős ízeket is, szívesen fogyaszt húsos ételeket.
Fűszerpolcán rozmaringot, borsot találhatunk, ritkábban sáfrányt és koriandert. A finnyás Kos vendégségben minden apró részletet megfigyel, a terítéstől az ételek ízéig. Kedveli a szaftos húsokat, a fűszeres ételeket. Édesszájú, de előnyben részesíti a könnyű finomságokat, a vaníliás desszert a kedvence. Ha Koshoz megyünk vendégségbe, aprólékos, figyelmes vendéglátásban lesz részünk, a menüsor nem lesz túl gazdag, de annál igényesebb. Tulajdonképpen sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a látszatra, a terítékre, mint magára az ételre.
Túlfeszített életritmusa miatt hajlamos a kimerültségre, az idegességre, ezért gyógynövénye a levendula. Előnyös, ha az ágya mellé függeszt egy levendulapárnát, amely enyhíti a görcsös fejfájást is, ellazítja. Használja relaxációs fürdőkhöz, akár illóolaj, akár gyógynövény formában. Az olajból tegyen pár cseppet a vízbe, utóbbit forrázza le, majd 15 perc ázás után adja a vizéhez. Frissíti a vérkeringést, oldja az ingerültséget, a feszültséget. A fürdő után azonnal bújjon ágyba, pihenjen, hagyja testét ellazulni, szellemét lenyugodni.

A 2011-es év szellemisége

Vakmerőségével, türelmetlenségével ebben az évben is önmagára zúdítja a bajt. Nem tud, de nem is akar önmérsékletet gyakorolni, úgy érzi, bármit kimondhat, még akkor is, ha tudja, hogy ezzel megbánthat valakit. Az év sok új lehetőséget tartogat számára, de ezek többségével elvei miatt nem él. Makacssága még azoktól a dolgoktól is távol tartja, amire ő maga is áhítozik. Mind a munkában, mind érzelmi téren nagy hullámok várnak rá, melyek néha óriási erővel lendítik ki egyensúlyából. Amikor jól mennek a dolgai, fontosnak és pótolhatatlannak érzi magát, máskor hirtelen zuhanni kezd, és elhiteti magával, hogy senkinek sincs rá szüksége. Szerelmi életében szüksége lesz a türelemre, és elő kell vennie nem létező kompromisszumképességét is. Szellemi téren a gondolataiba merülő, meditáló Kosnak sikerül elérnie egy olyan szintre, ahol megért néhány dolgot mind a világ dolgaiból, mind saját életéből. Társadalmi életében több konfliktust is meg kell élnie, fontos, hogy kerülje azokat, akik ki akarják billenteni egyensúlyából, akikben nem bízik meg, vagy akik vég nélkül becsmérlik és vonják kétségbe képességeit, döntéseit.

Kos-menü
Zöldséges leves daragaluskával
Fokhagymás csirkecomb sárgarizzsel
Vaníliás perec


Megjelent a Corvin kiadó, Erdélyi Konyha 2011-es Kalendáriumában

0 megjegyzés: