2010. december 15.

Karácsonyi gyümölcskenyér



Na, ma gyümölcskenyeres napom van:-)
Ez egy bevált recept. A képen látható mázat készen vásárolható porból kavartam ki.

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 3 tojás, 2 dl tej,1 vanília, 1 citrom, vagy/és 1 narancs héja, 1 sütőpor, pici só, aszalt gyümölcsök, finomságok.

A lisztet kavarjuk el a vaníliával, a sóval, a cukor felével, a sütőporral, a kis darabokra vágott finomságokkal és a citrusok reszelt héjával. A tojásokat kavarjuk habosra a cukor másik felével, a lágy margarint adjuk hozzá, legvégül dolgozzuk el a tejjel. A kétféle keveréket dolgozzuk össze. Ha úgy érezzük, kissé kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejet.
Őzgerinc, vagy négyszögletes formát kenjünk, lisztezzünk ki, ebbe simítsuk bele a masszát, majd közepes tűznél tűzpróbáig süssük.
Érdemes bevonni valamilyen mázzal, úgy nem szárad.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta, én is megsütöttem már almásat dióval

Ditta tortái írta...

Nagyon finom lehet,jól néz ki!

Ottis írta...

Én is nagyon szeretem a gyümölcskenyeret!