![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJnZjNZHJ0Qcm2NyxChfyy6TQKa93x0vvHQvmCYL036lniXn6mTizRWOoiCv1RAtL4Agd8xEVbdHJmxRizAjZeY_cE-7d9bFfKyrz9MgW1RZYXdJ0b-GpBlzy7cn-9_akVIwZeYlmGfygF/s400/aluf%25C3%25B3li%25C3%25A1s-csirkecomb-z%25C3%25B6lds%25C3%25A9gekkel+%25281%2529.bmp)
Hozzávalók személyenként:
2 csirkecomb, 20-30 dkg vegyes zöldség: répa, brokkoli, hagyma, gomba, káposzta, só, bors.
A combokat sóval, borssal dörzsöljük be. A zöldségeket vágjuk kisebb csíkokra, kockákra, a gombát ujjnyi szeletekre, a brokkolit szedjük kisebb rózsáira. Vegyünk egy alufólia darabot, helyezzünk rá egy combot, tegyük mellé a zöldség felét, ezeket sóval enyhén szórjunk meg, ugyanígy járjunk el a másik combbal és a maradék zöldséggel. Levegőmentesen csomagoljuk be, majd forró sütőben körülbelül 35-40 percig süssük. Ha a hús megpuhult, kitakarva toljuk még vissza 5-10 percre, hogy szépen megpiruljon. Frissen, forrón kínáljuk.
Ilyenkor télen savanyú káposztával is készíthetjük, de ha túl savanyú a káposzta, ne feledjük előbb forró vízben átmosni, vagy áztatni rövid ideig.
5 megjegyzés:
Finom étel, s végre nem süti.
Mostanában tényleg csak édességeket tettem fel.. pedig nem is vagyok túl édesszájú:-)
Guszta nagyon!:)
Szeretem a sok vegyes zöldséget köretként, még látványos is az a sok szín a tányéron!
Köszönöm szépen:)
Megjegyzés küldése