2011. december 30.

BUÉK 2012! Szerencsehozó kismalaccal.-)


Azt kívánom minden kedves olvasóm számára, amit magamnak, és szeretteimnek is: adjon meg a jó Isten mindent, amire szükségünk lesz jövőre, tartson meg erőben, egészségben, adjon elég türelmet, hogy elviseljük saját és mások rossz pillanatait, békét és harmóniát a lelkünknek, szeretetet, szerelmet a szívünkbe, és kellő együttérzést azok felé, akik rászorulnak!

Szerencsehozó kismalac

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 20 dkg vaj, 25 dkg túró, 15 dkg sajt, 1 kiskanál só, fél csomag sütőpor, egész borsszemek.
Hozzávalók a kenéshez: 1 tojás.

Elkészítése:
A hozzávalókat gyúrjuk jól össze. Egy jól dolgozható, nyújtható tésztát kell kapnunk. Két részre osztjuk, majd egy liszttel megszórt felületen félcentis vastagságúra nyújtjuk. Ezután egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztákat. A tojást felverjük, majd egy tésztaecset segítségével mindegyik tésztakarikát megkenjük. A legegyszerűbb, ha a korongokat az egyik kézben tartjuk, és a másikkal kenjük, mert ragad, és ha az asztalon vagy a tepsiben kenjük, az ecset magával rántja a tésztát. Miután mindet lekentük, felragasszuk rá a füleket. Ehhez még szaggatunk pár korongot, és egy derelyevágóval előbb kettőbe, aztán újra kettőbe, majd még kettőbe vágjuk. Így összesen nyolc fület kapunk. Ezeket illesszük a malacok fejére. A kiszúrás után megmaradt tésztából lisztes kézzel apró gömböket formázunk, majd kilapítjuk, ezekből lesz a malacok orra. Ragasszuk fel őket, majd egy nyárspálcával nyomkodjunk két lyukat az orrba. A füleket és orrokat is lekenjük a felvert tojással, majd a borszemeket benyomkodjuk a szemek helyére. A szerencsemalacokat forró sütőbe tolva szép pirosra sütjük.
Megjegyzés: a tésztából sós rudacskákat is készíthetünk.

11 megjegyzés:

Kata írta...

Neked is Békés, Boldog Új Évet!:)

Éva írta...

Köszönöm a jó kívánságokat! Nagyon jó lett megint a blogruhád ! Jó kis apró sós sütit hoztál!
Boldog Új Évet kívánok sok szeretettel!

Hobbychef írta...

Jó pofa a kis malacod.
BUÉK!

Andrea írta...

Boldog új évet kívánok!

Zsófi írta...

Boldog Új Évet Kívánok!

szeterka írta...

B.Ú.É.K. :)

Fagyal Hajnalka írta...

Köszönöm szépen mindenkinek, nektek is minden jót kívánok! :-)

Névtelen írta...

Buék, jól néz ki :)

Alíz, Erdélyből írta...

Békés, boldog Új Esztendőt kívánok!

Jutka írta...

Drága Hajnalka, legyen Neked és családodnak egy nagyon boldog, sikeres, egészségben, szeretetben megértésben gazdag az új évetek!!! :)

Fagyal Hajnalka írta...

mindenkinek nagyon szépen köszönöm, és viszont kívánom! :-)