2011. december 1.

Áfonyás joghurtos pohárkrém


Finom, és könnyű elkészíteni, ezért főleg olyankor jön jól, ha az ember édességre vágyik, de nincs sok kedve hosszasan a konyhában időzni:-)

Hozzávalók: 40 dkg natúr joghurt, 2 dl tejszín, 1 üveg áfonyabefőtt, vagy 10 dkg friss vagy fagyasztott áfonya, ízlés szerint méz.

Az áfonyát a levétől leszűrjük, lecsepegtetjük. A fagyasztott gyümölcsöt szobahőmérsékleten felolvasztjuk, a frisset megmossuk, lecsepegtetjük.

A tejszínt felverjük, a díszítéshez keveset félretesszük, majd simára kavarjuk a joghurttal, ízlés szerint mézzel ízesítjük, majd kettévesszük. Felét az áfonya felével leturmixoljuk. Előveszünk egy alkalmas poharat, az aljába szórunk kevés áfonyát. Erre a turmixolt krémből kanalazunk, majd ismét megszórjuk áfonyával. A fehéren maradt krémmel befedjük. Tetejét tejszínhabbal, áfonyával díszítjük.

Jól behűtve kínáljuk.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Ó de szívesen megkóstolnék most egy ilyen pohárral! Nagyon guszta! Jó lett az új blogruhád!

marisz57 írta...

Hű, ez nagyon jól néz ki! Elmentem a receptet nyárra, mert én ilyenkor már nemigen eszem hűtött dolgokat, de nyáron egy ilyet kivenni a hűtőből, maga a mennyország!

Fagyal Hajnalka írta...

Köszönöm:-)Hát, mi télen is simán fagyizunk:-)
Éva örülök! :-) Igazából valamilyen fehér hátteret kerestem, de ennek a hangulata megtetszett:-)