2012. augusztus 30.

Szendvicskenyér kirándulásra


Hozzávalók 1 rúdhoz: 30 dkg liszt, 5 dkg vaj, 4 szelet gépsonka, 2 szál fűszeres kolbász, 2 dkg élesztő, 1 kanál cukor, só, 2 tojás sárgája, kb. 15 szem olivabogyó, kb. 1,5 dl tej, 1 savanyú uborka, 2 szál újhagyma zöld része, mustár, pizzaszósz vagy sima ketchup, szezámmag.

Elkészítése:

A cukrot 1 dl langyos tejben elkavarjuk, hozzáadjuk az eldörzsölt élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, rászórunk 3 apró kockára vágott olívabogyót, majd hozzáadjuk a vékonyra vágott zöldhagymát is. Teáskanálnyi sót adunk hozzá, majd a felfutott élesztővel, a vajjal és a tojás sárgájával lágyan dolgozható tésztát gyúrunk belőle. Akkor jó, ha már nem ragad a kezünkhöz. Ha szükséges, még adunk hozzá kevés langyos tejet. Letakarva, liszttel megszórt tálban, a tetejét is meglisztezve meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben az uborkát apró kockákra vágjuk. A kész tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, úgy, hogy a szélessége megfeleljen egy téglalap alakú formának. Megkenjük mustárral, pizzaszósszal, majd a közepén végig fektetjük a gépsonka lapokat. A két szélére helyezzük a kolbászokat, majd a belső oldaluk mentén szorosan melléjük rakjuk az uborkát. A gépsonka közepét kirakjuk olívabogyó szeletekkel, majd az elkezdjük feltekerni, ügyelve, hogy a töltelék ne essen szét. Belehelyezzük az alaposan kikent formába, a tetejét megkenjük felvert tojás sárgával, és letakarva duplájára kelesztjük. Ekkor újra lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, majd forró sütőbe téve, 30-40 perc alatt kisütjük. Hidegen, melegen látványos és ízletes.

12 megjegyzés:

Borga írta...

Ez nagyon tetszik!Jó lesz ovis uzsonnának is!

Reka írta...

Nagyon-nagyon tetszik, gratula!!!!

4Gyerek írta...

Küldöd vagy menjek érte magam?

HajniZoli írta...

Mutatós, guszta! Iskolai tízóraira isteni lesz:-)köszönjük.

szannalina írta...

Nagyon guszta!

Katalin írta...

Fantasztikus jó!!!!:)

Gabriella írta...

Tényleg nagyon mutatós, nagyon jól néz ki, tetszik a recept is. El is mentettem magamnak. :)

Hajnalka írta...

Köszönöm szépen:-)

Rosita Vargas írta...

Muy buena me gustaría probar,abrazos y abrazos

Fagyal Hajnalka írta...

Buen apetito! Gracias :-)

anna írta...

ki fogom próbálni ;)

John Kelsey írta...

ywa