2012. augusztus 1.

Erdei gyümölcsös ribizlikehely


Hozzávalók nagy adaghoz: 4 dl joghurt, 2 dl tejszínhab, 15 dkg friss, vagy fagyasztott erdei gyümölcskeverék, 10 dkg cukrozott, friss, vagy mélyhűtött ribizli, ha szükséges kevés porcukor.

Elkészítése:

Az erdei gyümölcsökből és a ribizliből egy keveset elteszünk a díszítéshez, a megmaradt gyümölcs felét leturmixoljuk. A másik felét épp csak összetörjük, hogy darabos maradjon. A tejszínből kemény habot verünk. A gyümölcsöket elkavarjuk a joghurttal, majd a tejszínhabbal, és mélyhűtőben lefagyasszuk. Tálalás előtt röviddel kivesszük, hogy kissé felengedjen, majd kis gombócokat vágunk belőle. A félretett ribizlit leturmixoljuk, ezt a kehely aljára kanalazzuk, a többi gyümölcsöt a tetejére szórjuk.

Megjegyzés: minél többször kavarjuk alaposan össze a parfét fagyasztás közben, annál lazább, krémesebb állagú lesz.

0 megjegyzés: