Hozzávalók 1 rúdhoz: 30 dkg liszt, 5 dkg vaj, 4 szelet
gépsonka, 2 szál fűszeres kolbász, 2 dkg élesztő, 1 kanál cukor, só, 2 tojás
sárgája, kb. 15 szem olivabogyó, kb. 1,5 dl tej, 1 savanyú uborka, 2 szál
újhagyma zöld része, mustár, pizzaszósz vagy sima ketchup, szezámmag.
Elkészítése:
A cukrot 1 dl langyos tejben elkavarjuk, hozzáadjuk az
eldörzsölt élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, rászórunk 3 apró
kockára vágott olívabogyót, majd hozzáadjuk a vékonyra vágott zöldhagymát is.
Teáskanálnyi sót adunk hozzá, majd a felfutott élesztővel, a vajjal és a tojás
sárgájával lágyan dolgozható tésztát gyúrunk belőle. Akkor jó, ha már nem ragad
a kezünkhöz. Ha szükséges, még adunk hozzá kevés langyos tejet. Letakarva,
liszttel megszórt tálban, a tetejét is meglisztezve meleg helyen duplájára
kelesztjük.
Közben az uborkát apró kockákra vágjuk. A kész tésztát
téglalap alakúra nyújtjuk, úgy, hogy a szélessége megfeleljen egy téglalap
alakú formának. Megkenjük mustárral, pizzaszósszal, majd a közepén végig
fektetjük a gépsonka lapokat. A két szélére helyezzük a kolbászokat, majd a
belső oldaluk mentén szorosan melléjük rakjuk az uborkát. A gépsonka közepét
kirakjuk olívabogyó szeletekkel, majd az elkezdjük feltekerni, ügyelve, hogy a
töltelék ne essen szét. Belehelyezzük az alaposan kikent formába, a tetejét
megkenjük felvert tojás sárgával, és letakarva duplájára kelesztjük. Ekkor újra
lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, majd forró sütőbe téve, 30-40 perc alatt
kisütjük. Hidegen, melegen látványos és ízletes.
12 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik!Jó lesz ovis uzsonnának is!
Nagyon-nagyon tetszik, gratula!!!!
Küldöd vagy menjek érte magam?
Mutatós, guszta! Iskolai tízóraira isteni lesz:-)köszönjük.
Nagyon guszta!
Fantasztikus jó!!!!:)
Tényleg nagyon mutatós, nagyon jól néz ki, tetszik a recept is. El is mentettem magamnak. :)
Köszönöm szépen:-)
Muy buena me gustaría probar,abrazos y abrazos
Buen apetito! Gracias :-)
ki fogom próbálni ;)
ywa
Megjegyzés küldése