Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2010. október 8.
Edóka remek lapszemléje!
Published :
8:28
Alábbiakban Edóka októberi lapszemléje:-)
Októberi Erdélyi Konyha - már kapható!
Ráadásul plusz 8 oldallal megspékelve, ugyanis több rendezvényen is részt vettünk mostanában.
Szerintem izgalmas, tartalmas lapszám, lássuk mit is tartalmaz pontosan.
A lapszám az ősz jegyében íródott, s legelsőként S.Edith vezércikke bizonyítja, hogy milyen jó is emlékezni gyerekkorunkra, amikor a tv meg számítógép helyett inkább a mezőn vagy a könyvek mellett tötltöttük időnk nagy részét, sokkal hasznosabbá téve magunkat. Hogyan kapcsolódik ez a betakarításhoz? Kiderül a cikkből.
Aztán következik Hajnalka ajánlata káposztás ételekre, hiszen a káposztának most nagy szezonja van.Isteni finomságokat ajánl, nagyon ötletesen.
Jutka lehetőségeket kínál csirkés finomságokra, hiszen annak idején a csirkék éppen őszre érték el a kívánt súlyt, amikor érdemes volt levágni. Fennséges csirkés fogások egyszerűen, nagyszerűen.
Jómagam is őszre hangolódtam s tippeket adtam a tisztelt nagyérdeműnek, hogyan készítsünk szezongyümölcsökből különféle finomságokat.
S.Edith hasznos tanácsokkal lát el a befőzés rovatban, savanyúságtól kezdve zöldfűszerekig, hogyan tároljuk, raktározzuk télire. Egyszerű és egészséges.
Alíz exkluzív interjút készített Csíki Sándor budapesti gasztronómussal, aki megálmodta a Nemzeti Gulyásnapot. Érdemes elolvasni!
Otti rengeteg finomabbnál finomabb variációt mutat be melegszendvicsre, amit bármikor elkészíthetünk rövid idő alatt, akár kevés alapanyagból is ízletesen.
Zsuzsika ismét remek ötleteket ad vegetáriánusoknak, de nem csak..
A holland konyha remekeit G.Edith tárja fel az olvasóknak, igazán nagyon különleges, ínycsiklandó fogások, amiket mi magunk is elkészthetünk, nemcsak a hollandok.
Az Erdélyi konyha 8 oldalas mellékletében beszámolókat olvashatunk a II.Udvarhelyi Gyümölcsfesztiválról, illetve a XVI. Nemzetközi Töltöttkáposzta-fesztiválról, rengeteg képpel, de a hústalan töltött káposzta receptjét -a híres böjtös káposzta - is megismerheti ezúttal az olvasó.
Káposztás puliszka, káposztás laska, az örök és megúnhatatlan klasszikusok nagymama konyhájából - Hajnalka írásával.
S.Edith Dobos Irma dadanénit kérte fel, hogy egy egyszerű és finom ebédet ajánljon az olvasóknak.
Kiss-Budai Tibor, a kolzsvári Spritz Café tulajdonosa új rekordot állított fel a Nemzetközi Szabadtéri Főzőversenyen csirkés ételével. Hogy miért lett világrekord, elolvashatjuk a Tibi ínyencségei rovatban.
Újabb cukrászköltemény lát napvilágot: konyhaparfümös szilvásgombóc-kavalkád, sok -sok fotóval.
Habár a zseni sosem kóstolta, a Mozart golyót mégis róla nevezték el - olvashatjuk Padureanu Gabriella gasztroanekdota rovatában, ráadásnak egy isteni ropogós málnás torta receptjét is megosztja az olvasóval.
A pszichowellness rovatban Bányai Gyöngyi magyarországi kolléganőnk és S.Edith őszi karcsúsító variációkat mutatnak be, hogy ne a bőrünk alá gyűjtögessünk.
Babszemanyu a kisbabák önálló étkeztetéséhez ad hasznos tippeket.
A Tini-konyhából megtudhatjuk Dubován Viktor aradi tanuló ajánlását, amit tinik is el tudnak készíteni.
A sajtlexikonban S.Edith ezúttal hazai sajtokról ír, nagyon hasznos információkat.
Na és persze most sem marad el havi keresztrejtvényünk, rengeteg nyereménnyel!
Új, őszi lapszámunk kapható a Corvin kiadó terjesztőinél, illetve megrendelhető a difo@corvinkiado.ro címen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése