Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2010. október 2.
Boszorkánypogácsa
Published :
22:01
Őszinte leszek, engem nem, nyűgözött le, nem hiszem, hogy újra megsütném… Túl nehéz, testes a tésztája.
Hozzávalók: 45 dkg liszt, 25 dkg lágy, vagy vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg dió, 4 tojássárgája, 1 tojásfehérje, 1 citrom, 10 dkg baracklekvár.
A lágy margarint kavarjuk krémesre a porcukorral, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, majd egyenként dolgozzuk hozzá a négy tojás sárgáját. Lassanként adagoljuk hozzá a lisztet, ha esetleg úgy érezzük, hogy a tészta túl lágy, még adjunk hozzá egy keveset. A lényeg, hogy egy könnyen kezelhető, jól formázható masszát kapjunk, amiből formáljunk kis labdacsokat. Forgassuk bele őket a kissé felvert tojás fehérjébe, majd a durvábbra darált dióba. Tepsire rakva, mindegyik közepére az ujjunkkal nyomjuk egy lyukat, majd 15-20 perc alatt süssük készre, nem túl forró sütőben. Amikor világos színűre sültek, kész. Még forrón rakjunk a közepükbe finom barack-vagy ízlés szerint más lekvárt.
Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, így porhanyós lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése