Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
2010. október 2.
Pizzatekercs
Published :
22:20
Gyerekseregnek készült. Egy kicsit mindig izgulok, mikor gyerekek jönnek hozzánk, mert ők kíméletlenül őszinték. A pizzatekercs szerencsére mindig bejön… Egyszer váratlanul leptek el bennünket, hirtelen nem tudtam mit kitalálni, összeütöttem egy jó kis bruschettát. Hááát, nagyon megijedtem, amikor csak fél szemmel mertek ránézni. Végül az utolsó szemig megették, csak a végén vallották be, hogy az íze sokkal finomabb, mint a kinézete...még a kenyeret is megfokhagymázhattam nekik, ami nagy kegy ám… :-)
Hozzávalók a pizzatekercshez:
60 dkg liszt, kb. 4 dl tej, ebből, 4 dkg élesztő, só, ketchup, mustár, ha van kevés daráltpaprika, szalámi, bacon, reszelt sajt.
A lisztből, a tejből és az élesztőből rendes kelt tésztát gyúrunk, majd nyújtsuk vékonyabbra. A ketchupot a mustárt és a darált paprikát keverjük el, ízesítsük, ha szükséges, és kenjük meg vele a tésztát. A szalámit és a szalonnát vágjuk kis kockákra – aki jobban szereti, a szalonnát előre ki is piríthatja. Szórjuk rá a tésztára. Hosszában vágjuk három részre, tekerjük fel, majd vágjuk kétujjnyi szeletekre. Tetejüket szórjuk meg bőven reszelt sajttal, majd az oldalukat tojással megkenve süssük készre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
2 megjegyzés:
Nagyon guszta!! Bekapnék egy párat!
Osztom Juci véleményét, én is szívesen megkóstólnám.
Megjegyzés küldése