Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
december
(26)
- Békés, Boldog Új Esztendőt!
- Diós kocka, véletlenül
- A (számomra) tökéletes diókrém
- Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma
- Szívet melengető ajándékok Neától
- Gesztenyés keksztekercs
- Inverz kókuszkocka
- Házi szaloncukor
- Békés, boldog karácsonyt:-)
- Gasztrohoroszkóp - Oroszlán
- Gasztrohoroszkóp - Rák
- Gasztrohoroszkóp - Ikrek
- Gasztrohoroszkóp - Bika
- Gasztrohoroszkóp - KOS
- Nagyvárad büszkesége: Tolvai Renáta!:)
- We wish you a merrychristmas! :-))
- Karácsonyi gyümölcskenyér
- Puha gyümölcskenyér
- Nyertem! :-)
- Na, az ilyet én is megnézném a tévében!
- Egy gyors gyros:-)
- Disznótoros velő
- Az eb, meg valami érdekes jelenség:-)
- Hagyományos magyaros gulyásleves
- Mézeskalács házikó
- Érlelt mézeskalács, Milner Angéla útmutatásával!
- ► szeptember (19)
-
▼
december
(26)
2010. december 29.
Diós kocka, véletlenül
Published :
23:26
Előző bejegyzésemnél, a tökéletes diókrémnél már említettem, hogy kicsit elszámoltam a tejet, amiben a diót meg kellett főzni, így adnom kellett hozzá még diót. Így viszont sok lett a diókrém.
Ottis kókuszkockájából két adagot sütöttem, így eldöntöttem, hogy az egyiket nem készítem el eredeti rendeltetésének megfelelően. Gyorsan összedobtam egy újabb vaníliás pudingkrémet, ennek készítését is leírtam a diós roládnál. Amikor elkészült, rákentem a tésztalapra. Eszembe jutott az innen tanult kinder pingui süti csokiglazúrja, amit a krém közé kell tenni, így olvasztottam csokit, adtam hozzá vizet és egy kis olajat - az eredeti receptben ez 12 dkg étcsoki, 7 dkg vaj, 1 kanál víz és 1 kanál olaj felolvasztott keveréke, én a vajról megfeledkeztem, de több vizet tettem, így is szépen szeletelhető lett, nem keményedett meg, nem tört.
Ezt a glazúrt elsimítottam a vaníliás krémen, aztán az egészet betettem a hűtőbe, míg a glazúr megdermedt.
Ezután óvatosan rákentem a diókrémet, majd szemre bekockáztam a sütit, és mindegyik kockára egy kevés olvasztott csokit kanalaztam, majd különféle dolgokat szórtam rá.
Ez is finom lett, és nagyon mutatósra sikerült:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
2 megjegyzés:
Na ez is milyen!!Egyszerűen tökéletes!Esküszöm ha közelebb laknál,felvennélek cukrásznak.Már a díszítés miatt megérné.
Edóka, köszönöm szépen. Nagyon boldog új évet kívánok:-)
Megjegyzés küldése