2010. december 19.

Gasztrohoroszkóp - Ikrek




Szereti a hasát, de nem különösebben foglalkoztatják a gasztronómiai kihívások. Bármit szívesen megeszik, bár a levesek egy kissé távol állnak tőle. Előnyben részesíti a tésztaféléket, a sütemények rabja. Ha főzésre adja a fejét, szívesen próbál ki különleges recepteket. Önmagáért ritkán főz, de nagyobb társaságban élvezi a közös konyhai tevékenységeket. Ha vendégei érkeznek, házias, könnyen elkészíthető, már jól bevált ételekkel várja őket. Vendégségben nem kíván különösebb kiszolgálást, a túlzásba vitt utánajárás kifejezetten zavarja. Kíváncsiságát felcsigázzák a számára ismeretlen ízek, ezért jó ötlet valamilyen különlegességgel várni.
Kifejezetten kedveli a fűszeres ízeket, kedvence a tárkony, a menta, a szerecsendió. Szeret nassolni, ilyenkor édességet, gyümölcsöt egyaránt jó kedvvel eszeget. Hízásra ritkán hajlamos, ezért általában büntetlenül csipegetheti a finomságokat.
Gyógynövénye a borsmenta, melynek fogyasztása azonban mentoltartalma miatt gyerekeknek és érzékeny szervezetűeknek nem ajánlott. A tea nagyon jó hatással van a gyomorproblémákra érzékeny Ikrekre, aki sokszor panaszkodik puffadtságra, szelességre, görcsökre. Az idegeskedésre hajlamos Ikrek jól teszi, ha reggelente elfogyaszt egy bögrényi langyos mentateát, ez lecsillapítja idegeit, enyhíti fejfájását. A hölgy Ikrek menstruációs görcsre is bizalommal fogyaszthatja.

A 2011-es év szellemisége

Az Ikrek sokat küzd azért, hogy szabadságát minden téren megtarthassa. Eredményes év elé néz, de ennek ára van, sokat és elszántan kell dolgoznia. Számolnia kell olyan, az életét befolyásoló változásokkal, melyek néha akarata ellenére is megtörténnek. Ha ezekben nem a balszerencsét, hanem a lehetőséget látja, sok kellemetlenségtől sikerül megmenekülnie, ellenkező esetben kisebb-nagyobb bosszúságok érhetik. Az Ikrek az a típus, aki minden kellemetlenség után feláll, így most sem adja fel vesztesen, kitartóan küzd sikereiért, és saját elveiért.
Érzelmi téren nyugodt év kezdődik, amikor végre úgy néz ki, kapcsolata révbe ér, a magányos Ikrek pedig társra talál. A beköszöntő szerelem nem biztos, hogy hosszú életű lesz, de az biztos, hogy mindkettőjük számára sok tanulságot ígér. Ügyeljen arra, hogy feleslegesen ne bosszankodjon, mivel ez egészségi állapotára is kihathat. A túl sok aggódás miatt pedig néha nem látja meg a fától az erdőt, és a nyilvánvaló dolgok fölött is elsiklik. 2011 sok olyan alkalmat szül, melyben komoly döntéseket kell hoznia. Fontolja meg lépéseit, ne siessen el semmit, és az év közben adódó bosszúságok ellenére is kellemes, jó év elé nézhet.

Ikrek-menü:
Babgulyás
Szilvásderelye
Citromos felfújt

Megjelent a Corvin kiadó, Erdélyi Konyha 2011-es kalendáriumában

0 megjegyzés: