Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
december
(26)
- Békés, Boldog Új Esztendőt!
- Diós kocka, véletlenül
- A (számomra) tökéletes diókrém
- Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma
- Szívet melengető ajándékok Neától
- Gesztenyés keksztekercs
- Inverz kókuszkocka
- Házi szaloncukor
- Békés, boldog karácsonyt:-)
- Gasztrohoroszkóp - Oroszlán
- Gasztrohoroszkóp - Rák
- Gasztrohoroszkóp - Ikrek
- Gasztrohoroszkóp - Bika
- Gasztrohoroszkóp - KOS
- Nagyvárad büszkesége: Tolvai Renáta!:)
- We wish you a merrychristmas! :-))
- Karácsonyi gyümölcskenyér
- Puha gyümölcskenyér
- Nyertem! :-)
- Na, az ilyet én is megnézném a tévében!
- Egy gyors gyros:-)
- Disznótoros velő
- Az eb, meg valami érdekes jelenség:-)
- Hagyományos magyaros gulyásleves
- Mézeskalács házikó
- Érlelt mézeskalács, Milner Angéla útmutatásával!
- ► szeptember (19)
-
▼
december
(26)
2010. december 19.
Gasztrohoroszkóp - Bika
Published :
23:16
A jó étvágyú és ínyenc Bika imád enni, és meg is adja a módját az étkezéseknek. Szeret vendégségbe járni, leveszi a lábáról a szép teríték, a virág és a gyertya az asztalon, az elegáns étkészlet. A látszatról az otthoni étkezések során is gondoskodik. Bármit szívesen megkóstol, nem válogatós. Vendégei sosem távoznak üres gyomorral, bár néha kicsit erőszakosan erőlteti rá vendégeire az ételt. Általában két véglet tükröződik étkezési szokásában, vagy az abszolút hagyományos konyha követője, vagy előszeretettel főz különleges ételeket, ismeri meg a különböző népek konyháját. Étkezései során elsőbbségben részesíti a húsos, szaftos ételeket, a különféle mártásokat, ropogtatnivalókat.
Kedveli az erős, illatos fűszereket, a szegfűszeget, a köményt, a kaprot és a tormát. Azt szereti, ha egyszerre többféle étel kerül az asztalra, ő pedig mindenhonnan csipegethet kedvére. Nem túl édesszájú, a gyümölcsökért sincs oda, ha mégis akkor édes, lédús gyümölcsre esik a választása, mint a szőlő, sárgadinnye. Mivel nagyon szeret enni, figyelnie kell a mennyiségre is, általában hízásra hajlamos.
Gyógynövénye a lazító, nyugtató hatású citromfű. Az érzékeny gyomrú Bika panaszain, mint a savtúltengés, a puffadás, a gyomorrontás is segít, de szélhajtó és epeműködést serkentő hatása miatt is ajánlatos egy-egy bögrényit elfogyasztania reggel éhgyomorra, vagy esténként lefekvés előtt.
A 2011-es év szellemisége
Jó év áll előtte, izgalmakkal és új kihívásokkal. Igaz, nem minden sikerül majd úgy, ahogy azt szeretné, de a kreatív Bika könnyedén változtat hozzáállásán, így a rosszul induló dolgokat is a maga hasznára hajthatja. Saját maga és környezet életét is igyekszik elfogadhatóbbá és kényelmesebbé tenni, könnyen elképzelhető, hogy teljes lakásfelújításon kezd gondolkodni. Az amúgy kényelmes Bika az egész életét felforgatja, hirtelen rendet akar tenni, szellemi, szerelmi, anyagi téren egyaránt. Munkahelyén nem lesz különösebb gondja, bár valószínűleg sokat kell teljesítenie, sikeresen alkalmazkodik a kihívásokhoz, és még a piszkálódásokat sem veszi szívére. A családalapító, otthonteremtő Bika jó eséllyel indul ebben az évben, jó kedvvel és szép álmokkal építgeti jövőjét. A már családban élő Bika behozza előző évi mulasztását, sokkal több időt tölt szeretteivel is. Az egyedülálló Bika le akarja zárni a múltat, és jövőjén kezd gondolkodni. Testi-lelki változásra vágyik, ez még egy méregtelenítő kúrára is ráveheti, ami nagy örömmel tölti el. Kezdi felismerni, hogy sorsa saját kezében van, és annak irányítása csak tőle függ.
Bika-menü:
Köménymagos tojásleves
Cordon bleu vegyes körettel
Csokoládés-banános muffin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése