2010. december 19.

Gasztrohoroszkóp - Bika




A jó étvágyú és ínyenc Bika imád enni, és meg is adja a módját az étkezéseknek. Szeret vendégségbe járni, leveszi a lábáról a szép teríték, a virág és a gyertya az asztalon, az elegáns étkészlet. A látszatról az otthoni étkezések során is gondoskodik. Bármit szívesen megkóstol, nem válogatós. Vendégei sosem távoznak üres gyomorral, bár néha kicsit erőszakosan erőlteti rá vendégeire az ételt. Általában két véglet tükröződik étkezési szokásában, vagy az abszolút hagyományos konyha követője, vagy előszeretettel főz különleges ételeket, ismeri meg a különböző népek konyháját. Étkezései során elsőbbségben részesíti a húsos, szaftos ételeket, a különféle mártásokat, ropogtatnivalókat.
Kedveli az erős, illatos fűszereket, a szegfűszeget, a köményt, a kaprot és a tormát. Azt szereti, ha egyszerre többféle étel kerül az asztalra, ő pedig mindenhonnan csipegethet kedvére. Nem túl édesszájú, a gyümölcsökért sincs oda, ha mégis akkor édes, lédús gyümölcsre esik a választása, mint a szőlő, sárgadinnye. Mivel nagyon szeret enni, figyelnie kell a mennyiségre is, általában hízásra hajlamos.
Gyógynövénye a lazító, nyugtató hatású citromfű. Az érzékeny gyomrú Bika panaszain, mint a savtúltengés, a puffadás, a gyomorrontás is segít, de szélhajtó és epeműködést serkentő hatása miatt is ajánlatos egy-egy bögrényit elfogyasztania reggel éhgyomorra, vagy esténként lefekvés előtt.

A 2011-es év szellemisége

Jó év áll előtte, izgalmakkal és új kihívásokkal. Igaz, nem minden sikerül majd úgy, ahogy azt szeretné, de a kreatív Bika könnyedén változtat hozzáállásán, így a rosszul induló dolgokat is a maga hasznára hajthatja. Saját maga és környezet életét is igyekszik elfogadhatóbbá és kényelmesebbé tenni, könnyen elképzelhető, hogy teljes lakásfelújításon kezd gondolkodni. Az amúgy kényelmes Bika az egész életét felforgatja, hirtelen rendet akar tenni, szellemi, szerelmi, anyagi téren egyaránt. Munkahelyén nem lesz különösebb gondja, bár valószínűleg sokat kell teljesítenie, sikeresen alkalmazkodik a kihívásokhoz, és még a piszkálódásokat sem veszi szívére. A családalapító, otthonteremtő Bika jó eséllyel indul ebben az évben, jó kedvvel és szép álmokkal építgeti jövőjét. A már családban élő Bika behozza előző évi mulasztását, sokkal több időt tölt szeretteivel is. Az egyedülálló Bika le akarja zárni a múltat, és jövőjén kezd gondolkodni. Testi-lelki változásra vágyik, ez még egy méregtelenítő kúrára is ráveheti, ami nagy örömmel tölti el. Kezdi felismerni, hogy sorsa saját kezében van, és annak irányítása csak tőle függ.


Bika-menü:
Köménymagos tojásleves
Cordon bleu vegyes körettel
Csokoládés-banános muffin

0 megjegyzés: