Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
november
(38)
- Adventi kalendárium újra
- Adventi naptár
- Karácsonyi csillag
- CSík zenekar - Most múlik pontosa
- Palotásy Juli - Dal a szívről
- Neoton - Elmentél
- M 7 - Valaki áttáncolt az életemen
- Keksz, jó sajtosan
- „Nagyon édes, nagyon habos édesség”
- Citromfelfújt
- Elgondolkodtató - egy baleset margójára
- Rigó Jancsi
- Kardinális szelet
- GastroBox: Hónap receptje díj:-)
- Tóth Vera - Mondd, miért pont ő
- Szülinapi torta 2
- Szülinapi torta :-)
- Libapecsenye borsos krumplival
- Sütőzacskóban sült libamell
- Ludaskása
- Aprólékleves
- Töltött libanyak
- Libatepertő-, máj és libazsír készítése
- Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át é...
- Veronika gyümölcskelyhe
- Madonna and Isaac - Paradise
- Bounty, a jelenlegi kedvenc
- Rakott palacsinta csokitükörben
- Rakott krumpli gombás mártásban
- Zöldséges tojáslepény
- Tört sárgaborsó tojásroláddal
- Gombás rizs, savanyú mártással
- Novemberi Erdélyi Konyha
- Omlós linzer
- Joghurtos citromszelet
- Meggyes, túrókrémes szelet
- Könnyű citromos (narancsos) sütemény
- Csokidarabos keksz
- ► szeptember (19)
-
▼
november
(38)
2010. november 2.
Zöldséges tojáslepény
Published :
16:29
Vendégeket vártam, akik nálam aludtak, így tudtam, hogy másnap reggelivel kell előállnom. Igaz, hogy korán keltem, de megérte, mindenki odavolt érte. Laktató, kiadós, finom reggeli volt, teával kitűnő.
Hozzávalók:
30 dkg borsó (esetemben mélyhűtött), 30 dkg krumpli, 15 dkg kolozsvári szalonna, 5 tojás, 5 kanál tej, egy piros és egy zöld friss paprika, ez el is maradhat, tárkony, só, bors, jó sok sajt.
Előző nap elkészült: a héjában főtt, pucolt, kis kockákra vágva pihent a hűtőben, a kifőzött borsóval együtt. Reggel a vékonyra vágott szalonnát kisütöttem, kis szeletekre nyisszantottam. Kevés zsiradékon megfonnyasztottam a hagymát, hozzáadtam egy-egy nagyobb szeletet a paprikákból kockákra vágva, együtt pirítottam kicsit, majd beledobtam a szalonnát, a borsót és a burgonyát. Kikent tepsibe simítottam. A tojásokat felvertem a tejjel, a borssal, sóval, hozzáadtam a tárkonyt. Ezzel leöntöttem a tepsiben lévő anyagokat, jó vastagon meghintettem reszelt sajttal, és körülbelül 25-30 perc alatt készre sütöttem.
Sülés után körülbelül 10-15 percig hagyjuk állni, hogy szépen szeletelhető legyen. Tejföllel is kínálhatjuk, de akár savanyúság vagy friss saláta is illik hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
6 megjegyzés:
Azigen, ez nayon guszta! Nekem is szállóvendégeim voltak, hadonlót készítettem husi nélkül mert vegetáriánus is volt köztük, és brokkoli volt benne borsó helyett. De mindenképp kipróbálom ezt is.
(olvaslak, még akkor is ha nem hagyok ujjlenyomatot!)
Jaj, hát a brokkoli milyen jó ötlet! Krumplit is tettél hozzá?
Ilyesmit szoktam, de még sosem jutott eszembe, hoyg sütőbe tegyem. Nálam abból készül, ami éppen van otthon. Általában ebből is, abból is egy kis maradék, ami önmagában már semmihez sem lenne elég. Ez mindenesetre istenien néz ki. és a tárkony benne... hmmm...
Köszönöm szépen Sedith, ezt a receptet egy angol oldalon találtam még rég, most kjipróbálhattam:-)
Igegn, tettem krumplit is. És a hagymát cikkekre vágtam és jól megsütöttem.
Jaj, mindent szeretek, ami hagymás:-) Nagyon finom lehet!
Megjegyzés küldése