Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
november
(38)
- Adventi kalendárium újra
- Adventi naptár
- Karácsonyi csillag
- CSík zenekar - Most múlik pontosa
- Palotásy Juli - Dal a szívről
- Neoton - Elmentél
- M 7 - Valaki áttáncolt az életemen
- Keksz, jó sajtosan
- „Nagyon édes, nagyon habos édesség”
- Citromfelfújt
- Elgondolkodtató - egy baleset margójára
- Rigó Jancsi
- Kardinális szelet
- GastroBox: Hónap receptje díj:-)
- Tóth Vera - Mondd, miért pont ő
- Szülinapi torta 2
- Szülinapi torta :-)
- Libapecsenye borsos krumplival
- Sütőzacskóban sült libamell
- Ludaskása
- Aprólékleves
- Töltött libanyak
- Libatepertő-, máj és libazsír készítése
- Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át é...
- Veronika gyümölcskelyhe
- Madonna and Isaac - Paradise
- Bounty, a jelenlegi kedvenc
- Rakott palacsinta csokitükörben
- Rakott krumpli gombás mártásban
- Zöldséges tojáslepény
- Tört sárgaborsó tojásroláddal
- Gombás rizs, savanyú mártással
- Novemberi Erdélyi Konyha
- Omlós linzer
- Joghurtos citromszelet
- Meggyes, túrókrémes szelet
- Könnyű citromos (narancsos) sütemény
- Csokidarabos keksz
- ► szeptember (19)
-
▼
november
(38)
2010. november 8.
Rigó Jancsi
Published :
22:51
Egyszer ettem cukrászdában.
Aztán egyszer ettem egy barátnőmnél.
És a kettő nem is emlékeztetett egymásra.
A cukis kinézetre pofásabb volt, magas és derék, amolyan 90 fokos szögben vágott, tökély. A barátnőmé alacsonyabb és kissé setesutább, de életszagú-színű sütemény, tele ízzel, csokoládé illattal.
Azóta készülök elkészíteni ezt a süteményt, de mind csak halogattam. Hétvégén édesapán névnapja volt, és mivel ő imádja a sütiket, úgy döntöttem, egy nagy tálca, különféle süteménnyel lepem meg. Ehhez készült a Rigó Jancsi is, amit, mint a kardinális szeletet, máris ünnepivé varázsoltam, végül is, nagyon megfelel a karácsonyi asztalra is.
Nagyon egyszerű elkészíteni, és szerintem biztos siker. A süti díszitése itt nem annyira karácsonyi, de itthon még nem tudtam, hogy otthon elkarácsonyiasodik:-)
Hozzávalók:
5 tojásból készült, kakaós piskóta.
A krémhez: fél liter tejszínhab, 20 dkg finom étcsokoládé.
A tetejére olvasztott csokoládé.
A piskótát vágjuk ketté. A tejszínt verjük kemény habbá. Az apróra vágott csokoládét mikróban, vagy gőz fölött puhítsuk meg. Akkor jó, ha nem válik egészen folyóssá, hanem maradnak benne egészben apró kis csokikák. Kanalanként verjük hozzá a tejszínhabhoz. Tulajdonképpen ízlés dolga, ki mennyi csokoládét ad a tejszínhabhoz.
A piskótát töltsük meg, majd tetejét vonjuk be olvasztott csokoládéval. Még mielőtt megdermedne, egy késsel jelöljük ki a szabályos (?!) négyszögű szeleteket, és a csokoládét a felső piskótalappal együtt vágjuk át, hogy később ne nyomjuk össze a sütit szeletelés közben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
4 megjegyzés:
Nagyon csábító szeletecske!
Nagy kedvencem, de rég csináltam! Guszta!
Finom lehet :)
Finom, úgy tűnik, hogy szeletelni a legnehezebb feladat! :)
Megjegyzés küldése