Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
december
(26)
- Békés, Boldog Új Esztendőt!
- Diós kocka, véletlenül
- A (számomra) tökéletes diókrém
- Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma
- Szívet melengető ajándékok Neától
- Gesztenyés keksztekercs
- Inverz kókuszkocka
- Házi szaloncukor
- Békés, boldog karácsonyt:-)
- Gasztrohoroszkóp - Oroszlán
- Gasztrohoroszkóp - Rák
- Gasztrohoroszkóp - Ikrek
- Gasztrohoroszkóp - Bika
- Gasztrohoroszkóp - KOS
- Nagyvárad büszkesége: Tolvai Renáta!:)
- We wish you a merrychristmas! :-))
- Karácsonyi gyümölcskenyér
- Puha gyümölcskenyér
- Nyertem! :-)
- Na, az ilyet én is megnézném a tévében!
- Egy gyors gyros:-)
- Disznótoros velő
- Az eb, meg valami érdekes jelenség:-)
- Hagyományos magyaros gulyásleves
- Mézeskalács házikó
- Érlelt mézeskalács, Milner Angéla útmutatásával!
- ► szeptember (19)
-
▼
december
(26)
2010. december 3.
Hagyományos magyaros gulyásleves
Published :
11:38
Ilyenkor, disznóvágás tájékán különösen aktuális a gulyásleves készítése. Emlékszem, hogy gyerekkoromban, még a nagy kapacitású fagyasztószekrények hiányának idején nem igazán volt arra mód, hogy szépen elcsomagolva, akár hónapokra is lefagyasszuk a húst, így ilyenkor nagyon jól esett a disznósúhbúl készült, magyaros leves:-)
Hozzávalók: 60 dkg hús, 40 dkg krumpli, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 hagyma, 1 tojás, liszt, só, bors, pirospaprika, darált - vagy egy friss piros paprika, ízlés szerint kevés kömény, csípős gulyáskrém, kevés zsiradék.
A húst vágjuk kisebb kockára, a hagymát ugyanígy. Ez utóbbit forró zsiradékban dinszteljük meg, adjuk hozzá a darált, vagy apróra vágott friss paprikát, amikor szépen összerottyant, szórjunk rá kiskanálnyi pirospaprikát, keverjük el, és azonnal öntsük fel vízzel. Várjuk meg, míg felfő, ekkor adjuk hozzá a húst, a köménymagot, a gulyáskrémet, és a felkarikázott zöldségeket. Lassú tűzön hagyjuk majdnem készre főni, pucoljuk meg a krumplit, vágjuk kis kockára, majd adjuk a leveshez. Míg fő, a tojást verjük fel, adjunk hozzá csipet sót, kevés lisztet, és fél dl melegvizet. Pótoljuk annyi vízzel, hogy kemény, szaggatható masszát kapjunk, pihentessük, míg a leves megfő. Ekkor szaggassuk bele, ezzel már épp csak forraljuk fel. Petrezselyemlevéllel megszórva forrón kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
5 megjegyzés:
Nagyon finom
Jujj de imádom a gulyás levest!
habár nem ehhez a bejegyzésedhez tartozik, de jelentem, elkészítettem a bounty-t. Meglesheted a blogomon ha szeretnéd látni. Mégegyszer köszönet a receptért.
Mennyi vízzel öntöd fel a paprikás alapot, a teljes mennyiséggel? Éva
Kedves Névtelen, én általában annyi vízzel öntöm fel elsőre, amennyi körülbelül ellepi a húst. Később tetszés szerint még lehet utána tölteni, szükség szerint. Én általában "levesesebben" szeretem, édesanyám sokkal kevesebb vízzel főzi, amúgy "sűrűn".
Megjegyzés küldése