Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
december
(26)
- Békés, Boldog Új Esztendőt!
- Diós kocka, véletlenül
- A (számomra) tökéletes diókrém
- Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma
- Szívet melengető ajándékok Neától
- Gesztenyés keksztekercs
- Inverz kókuszkocka
- Házi szaloncukor
- Békés, boldog karácsonyt:-)
- Gasztrohoroszkóp - Oroszlán
- Gasztrohoroszkóp - Rák
- Gasztrohoroszkóp - Ikrek
- Gasztrohoroszkóp - Bika
- Gasztrohoroszkóp - KOS
- Nagyvárad büszkesége: Tolvai Renáta!:)
- We wish you a merrychristmas! :-))
- Karácsonyi gyümölcskenyér
- Puha gyümölcskenyér
- Nyertem! :-)
- Na, az ilyet én is megnézném a tévében!
- Egy gyors gyros:-)
- Disznótoros velő
- Az eb, meg valami érdekes jelenség:-)
- Hagyományos magyaros gulyásleves
- Mézeskalács házikó
- Érlelt mézeskalács, Milner Angéla útmutatásával!
- ► szeptember (19)
-
▼
december
(26)
2010. december 29.
Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma
Published :
17:41
A januári, immár +8 oldalszámmal megjelenő Erdélyi Konyháról azt hiszem, elfogultság nélkül elmondható, hogy igazán színes és tartalmas lett.
Először is, a kiadó nevében Varga Károly mond újévi köszöntőt, egyben visszatekintve az elmúlt évre is. Gál Edith zöldséges vitaminbombákkal, Gergely Edit citrusfélékkel készült finomságokkal jelent meg, (narancsos római tálban sült csirkével is, nyamm), Péter Judit pedig a téli beszélgetésekhez hozott harapnivalókat az Erdélyi Konyha asztalára. Kiemelném a csülköt, leveles tésztában, na, az (is) nagyon jól néz ki:-)
A nagyváradi Balogh Levente (földi!) prágai kóstolóval, György Ottilia pogácsákkal, sajtos kiflikkel és tekercsekkel várja a kedves olvasókat. Gál Edith kalácsokkal, briósokkal és vajas tésztákkal készült, míg Hegyi-Gál Zsuzsa a mélyhűtőt rámolta ki, hogy ízletes falatokkal készüljön, de buggyantott nekünk egy levest is, illetve eredeti almás pitével készült, desszertként:-)
Péter Judit régenvolt fonók ételeivel ismertet meg minket. Jánossy Aliz kezdő konyhatündéreknek nyújt segítséget új rovatával, Bányai Gyönygi pedig segít megérteni, miért nem szabad meggondolatlanul fogyókúrázni. A pszichowellness rovatban ínycsiklandozó ételekkel találkozhatunk.
És még nincs vége! :-)
Tibi most tökéletes hortobágyi palacsintával, Borsos Dalma kókuszos hólabdával indítja be a nyálelválasztást. Sütő Edith hangulatos cikket készített Erdei Etel, marosvásárhelyi büntetőjogásszal, aki megosztja velünk az öregasszony karfioljának receptjét is. Editht-el kicsit hátrébb a sajtlexikonban találkozhatunk újra.
Kajuk Gyula, a budapesti szóforgató csapattag mozgalmas gasztronovellával készült, egyben elárulja, hogyan készül a sünihús.
A tini konyhában Kedves-Tamás Hanga mutatja be házi készítésű modern pizzáját, valamint szivárvány desszertjét. Babszemanyu vegetáriánus-baba kosztot ajánl.
Két riport is helyet kapott a lapban, az egyiket Vincze Csilla jegyezte Gyergyószentmiklósról, méghozzá az I. Kárpát-medencei Disznótoros Főzőversenyről. A második a főszerkesztőnő, Jánossy Aliz klaviatúrájából kelt életre, Disznóvágás, nem "zsákbamacska" címmel. Végül megemlítenem a horoszkópot is.
Huh, még az összefoglaló is milyen hosszú:-)
Már az újságárusoknál:-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Omlós, másnapra nagyon finom, puha süti, vendégvárónak, vasárnapi finomságnak megállja a helyét:-) Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg liszt, 14...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
1 megjegyzés:
Hú, de ügyes lapszemle és csak most látom! Hajnalka, drága, ha még máskor is írsz lapszemlét, küldj egy rövid üzenetet a levlistára, hogy mindenki linkelhesse. Mindenkinek jó, ha van lapszemle és hivatkozhat rá és látod, én nem mindig érek rá írni.
Megjegyzés küldése