Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
augusztus
(28)
- Veronikám képei!
- Flhívás! Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kal...
- Libagond
- Sütés nélkül
- Tiramisu
- Barackízes piskótatekercs
- Csokoládés gesztenyegolyók
- Citromos, tejszínhabos tekercs
- Túrógombóc
- Sült máj nagyi módra pirított krumplival
- Rántott tök kapormártással, borsos krumplival
- Pulykacsíkok tárkonyos mártással és nokedlivel
- Zöldkapros tojásleves salátával
- Tárkonyos marharagu-leves
- Ínyenc barackleves joghurttal
- Currys kukoricás-kolbász leves
- Változatos vagdalttál
- Töltött krumpli másképp
- Tepsis rizses hús tükörtojással
- Gombafasírt
- Ecetes-mustáros saláta
- Császárfánk 1939- ből, a la Váncza süteményes könyv
- Csokoládés, túrós muffin
- Mogyorós, csokis, banános tekercs
- Csilla sós süteménye
- Boszorkánypogácsa
- Káposztasaláta csirkehusival
- Fél óra, és tálalva
2010. augusztus 10.
Túrógombóc
Published :
16:54
Hjaj, ha eszembe jutnak az első próbálkozásaim! Egyszer a szüleimnél készítettem vidéken, de valami irtó keményre sikeredett. Anyukám úgy döntött, majd a Buksi elrágódik rajta. Szegény pára! Nyilván megörült a „csemegének”, és egyet egy falatból bekapott. Nagy volt a riadalom, mert úgy nézett ki, megfullad a szerencsétlen, mivel a kemény gombóc megakadhatott valahol félúton. A kutya meresztette ránk a szemeit, miközben mi azt sem tudtuk, hogyan segíthetnénk rajta… Azóta, ha túrógombóc készül, mindig előkerül a kérdés: - Hát a Buksi túléli-e?
Persze ez már egy másik recept, nekem bejött. Amikor túl sok készül belőle, vagy éppenséggel sok a túró, és nem tudok mihez kezdeni vele, elkészítem, majd lefagyasztom. Elővételkor kiolvasztás nélkül dobigálom a vízbe – természetesen egymástól széttöröm, így egy kicsivel hamarabb ki kell venni. Az ízén semmit sem változtat, a küllemén sem.
Hozzávalók:
50 dkg friss túró, 15 dkg búzadara, 2 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, olaj, 4-5 evőkanálnyi zsemlemorzsa, tejföl, olaj, vagy vaj, porcukor.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat adjuk a túróhoz, együtt keverjük simára. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, forgassuk a túrós masszához. Negyedórára tegyük félre, pihenni. Tegyünk vizet forrni. Tegyünk fel zsiradékot hevülni. Amikor forró, dobjuk rá a zsemlemorzsát, folyamatosan kavargassuk, míg a színe megváltozik. Vegyük le, mert a forró serpenyőtől még barnulni fog!
Vizes kézzel formázzunk kis golyókat a túrós masszából, majd rakjuk bele a fövő vízbe. Körülbelül 10 fövés perc után vegyünk ki egyet, vágjuk ketté. Ha a közepe is megfőtt, szedjük ki forró vízbe, majd innen halmozzuk a zsemlemorzsára. Forgassuk bele.
Porcukorral szórjuk meg, tejföllel, barack, vagy erdei gyümölcsös lekvárral forrón kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
1 megjegyzés:
Ezzel én is így voltam kezdő háziasszony koromban, de finom étel ez is.Hányszor előkerül, amikor csak úgy ennénk valamit.Sok tejföllel, cukrosan esszük.
Megjegyzés küldése