2010. augusztus 10.

Töltött krumpli másképp



Gyerekeim kedvence, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem szeretem. Igaz, nem készítem túl sokszor, de mindig nagy siker. Talán épp, mert nem kerül sűrűn az asztalra?
Ki tudja! :-)

Hozzávalók: személyenként 2 közepes, sütésre alkalmas krumpli, 20 dkg baconszalonna, 20 dkg fűszeres kolbász, egy fél hagyma, a tálaláshoz tejföl.

Szép, egyenletes felületű, közepes krumplikat válasszunk ki. Alaposan mossuk meg, majd kefével súroljuk le a felső héjat. Ezután óvatosan vagdossuk be, hogy vékony szeleteket kapjunk úgy, hogy az alján, körülbelül kisujjnyi vastagságban maradjon egyben.
Sütőpapírra helyezve, konyhai ecsettel, olajjal gazdagon kenjük meg a szeleteket, majd tegyük forró sütőbe, és süssük 25-30 percig, a krumplik nagyságától függően. Amikor már majdnem kész, vegyük ki, és minden bevágásba illesszünk egy vékony szelet bacont, hosszában vékonyra szeletelt kolbászt, illetve vékony karikába vágott hagymát. Az egészet tegyük vissza sülni, míg a szalonna és a kolbász is megsül. Az esetleges megmaradó kolbászt, szalonnát tegyük mellé, hogy az is kisüljön.
Azon forrón, tejföllel kínáljuk. Laktató, akár vacsorának is megfelel.

0 megjegyzés: