![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdU1I02UY48THCVBfAKtJUR84XSQQtcSjNOKP-TAmg4LRZMTvon-uWR1SwLoDNs4nkb0UIA8Fk_hK1V3CW2V-c5x1C8cwwcTS8YfaVONPa7zu2Xl725Q2g2CzVM2Bg4Wc_YuRbOAErK9Ee/s320/inyenc-barackleves-joghurttal.jpg)
Tipikus nyári-őszi leves, gyerekek biztosan szeretni fogják. Még az enyémek is szívesen fogyasztják, pedig ők nem igazán vannak oda a gyümölcslevesekért.
Hozzávalók:
400 ml üveges barackkompót, egy kis pohár joghurt, citrom héja és leve, csapott evőkanál liszt, szegfűszeg, tejszínhab, tetejére reszelt mandula.
A barackkompótot vágjuk kis kockákra, majd saját levében, 2 dl vízzel tegyük fel főni. Adjunk hozzá szegfűszeget, és forraljuk fel. Ízlés szerint esetleg adjunk hozzá cukrot. A joghurtot kavarjuk simára a liszttel, majd adjuk a leveshez. Ha elsőre kissé csomós lesz, kavargassuk, ha csak nagyon nem hagytuk csomósan, simává fő a leve. Pár percig főzzük lassú tűzön, majd vegyük le. Ízlés szerint csavarjunk hozzá citromlevet, majd hagyjuk hűlni. Hidegen a legfinomabb, de langyosra hűlve is nagyon kellemes, különleges ízű leves.
Tetejét tejszínhabbal, reszelt mandulával díszítsük.
Megjegyzés: friss gyümölcsből is készülhet. Ekkor 40 dkg barackot főzzünk puhára cukros vízben.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése