2010. augusztus 10.

Citromos, tejszínhabos tekercsAki szereti a citromot, annak biztosan tetszeni fog ez a könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény! :-)

Hozzávalók:
3 tojás, 3 kanál víz, 3 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 sütőpor, egy kisdoboz tejszínhab, 1 citrom héja, ízlés szerint leve.

A tojásokat válasszuk külön, a fehérjéket verjük kemény habbá, majd kanalanként dolgozzuk hozzá a vizet. Ezután ugyancsak kanalanként adjuk hozzá a cukrot is, miközben tovább verjük. A legvégén adjuk hozzá a sárgákat is, ezzel is verjük még egy kicsit. Ezután széles, mély mozdulatokkal kavarjuk hozzá kanalanként a leszitált, sütőporral elkevert lisztet. A piskótafélék annál könnyebb, lazább szerkezetűek, minél több levegőt kavarunk hozzá.
Sütőpapírra borítva süssük készre, majd a papírral együtt, még forrón szorosan tekerjük fel, hagyjuk kihűlni.
A tejszínhabot verjük fel, reszeljünk hozzá citromhéjat, majd óvatosan csepegtessünk hozzá citromlevet ízlés szerint. Ettől egy kicsit megváltozik a tejszínhab állaga. A kihűlt piskótát tekerjük ki, óvatosan fejtsük le róla a sütőpapírt, majd töltsük meg a krémmel. Tekerjük fel, 20-25 percre tegyük hűtőbe, hogy az ízei érjenek össze. Ezután vonjuk be kívülről is, díszítsük. Szeletelve, tejszínhabbal kínáljuk.

0 megjegyzés: