Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
május
(20)
- Sós sütemények
- Kati tészta
- Csirkeszárny fűszeres olajban, „sárga rizzsel”
- Hónapsoroló
- Kavart vinette
- Édes krumplival töltött béles
- Lebbencsleves
- Elmélkedés a nagymamám-féle tejes paszulyleves fölött
- Sajt, ahogy anyukám csinálja
- Kapros-túrós ravioli
- Hagyományos étvágyhozó bruschetta
- Acquacotta – Paradicsom-paprika leves
- Sonkás, tárkonyos krumplileves
- Insalata caprese, erdélyiesen
- Olaszos
- Somlói galuska
- Marhapörkölt túrós csuszával
- Zetelaki salátaleves Magdika módra
- Leves-krém
- Estike
2010. május 17.
Sonkás, tárkonyos krumplileves
Published :
20:11
Régóta készültem már elkészíteni ezt a levest, de valahogy a burgonyalevesek kimaradtak az életünkből, pedig a krumplit minden formájában igen szeretjük.
Ma végre eljött az ideje, és nem bántam meg. Gyorsan elkészül, a füstölt hústól izgalmas lesz az íze, de kedvenc tárkonyom sem ront ám az ízén.
Hozzávalók:
1 nagyobb hagyma, 15 dkg füstölt hús, 1 répa, 1 zeller, 1 petrezselyem, 4-5 krumpli, só, bors, zellerlevél, tárkony, 5 dkg szalonna, tejföl, 1 kanál liszt.
A szalonnát vágjuk nagyon apróra, majd tűzön süssük ki. Aki szereti, hagyja benne a pörcöt, én ettől eltekintettem. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott a hagymát, majd a felaprított zöldségeket, végül a kis darabokra vágott húst.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk bele a tárkonyt, a zellerzöldet, majd engedjük fel, körülbelül 1-5liter vízzel, és pároljuk, míg minden hozzávaló megpuhul.
A lisztet kavarjuk simára 1 dl tejföllel, adjuk a leveshez, és forraljuk össze. Tálaláskor további tejföllel gazdagítsuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése