2010. május 17.

Sonkás, tárkonyos krumplileves


Régóta készültem már elkészíteni ezt a levest, de valahogy a burgonyalevesek kimaradtak az életünkből, pedig a krumplit minden formájában igen szeretjük.
Ma végre eljött az ideje, és nem bántam meg. Gyorsan elkészül, a füstölt hústól izgalmas lesz az íze, de kedvenc tárkonyom sem ront ám az ízén.

Hozzávalók:
1 nagyobb hagyma, 15 dkg füstölt hús, 1 répa, 1 zeller, 1 petrezselyem, 4-5 krumpli, só, bors, zellerlevél, tárkony, 5 dkg szalonna, tejföl, 1 kanál liszt.

A szalonnát vágjuk nagyon apróra, majd tűzön süssük ki. Aki szereti, hagyja benne a pörcöt, én ettől eltekintettem. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott a hagymát, majd a felaprított zöldségeket, végül a kis darabokra vágott húst.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk bele a tárkonyt, a zellerzöldet, majd engedjük fel, körülbelül 1-5liter vízzel, és pároljuk, míg minden hozzávaló megpuhul.
A lisztet kavarjuk simára 1 dl tejföllel, adjuk a leveshez, és forraljuk össze. Tálaláskor további tejföllel gazdagítsuk.

0 megjegyzés: