![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirqWysb3sY6tNqq16DaVcZg4EvjSe-wnJE8UHlmN32kO_e5_dK1XGegOb_hCL6tS0-v_6oMIAzHNbruyXA6FM8AMXFQRyDhn13PKh1JdVkoJPLhiqJvKUNYAiG-J3k3feookvMbB65vJNj/s320/1.jpg)
Már sokszor történt meg velem, hogy a lazán összedobott ételből valami nagyon finom jött össze. Tegnap nem volt kedvem semmihez, minél hamarabb túl akartam lenni a konyhán. Álltam a hűtő előtt, és azon töprengtem mit is főzzek, ami azért megfelel a házi koszt kategóriának, de nem egy időigényes művelet. Találtam még egy csomag csirkeszárnyat – legutóbb soknak találtam a mennyiséget, kivettem, hogy kiolvadjon. Először sima pörköltre gondoltam, de arra meg cseppet se izgultam rá. Megint beálltam a hűtőbe, és akkor szemembe tűnt egy kb. 2 hónappal ezelőtti vendégségből megmaradt fűszeres olaj. Ennek nagyon megörültem, és eldöntöttem, hogy ebbe pácolom be a szárnyakat. Annak idején marhahusit pácoltam a sima házi olajba, fokhagymát, borsot, babérlevelet tettem bele. Ami megmaradt ledugaszolva elraktam máskorra.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9_anA_sstBzWqaqA75gYzE_UG4HY3ZHcSMkj7mO8KbhOiBmyLyb8gEWiWXHuAvX6cD4Dk_SWsq6CT2UStQfEdM_KKE_V60D3ZFHw8TVnWiwkgqSMkmn4FIQLCLuTpIHSJJl3BIviSYnAT/s320/olaj.jpg)
A fűszeres olaj
Elmentem takarítani, majd amikor a szárnyak felengedtek, egy edényben csirkefűszerrel megszórtam, majd az olajjal bőven meglocsoltam, majd bevágtam a hűtőbe.
Kb 2 órát lehetett benn, akkor sütőzacskóba tettem, és hirtelen felindulásból az olajos-fűszeres pácot rákanalaztam. Amíg a hús sült, kikérdeztem a csibéket, mivel képzelik el a sült szárnyat, mire kitalálták, hogy „sárga” rizst kérnek. Ez a megsárgult köret a kínai rizs „háziasított” változata. Arról szól, hogy a vízben, fehéren megfőzött rizst lemosva, lecsepegtetve olajon, wookban átforrósítom, majd hozzá ütök tojást. Hát, körülbelül 20 dekányi rizshez kettőt. Állandóan kavarom, hogy egyformán keveredjen el a rizzsel, petrezselyemzölddel megszórom, borsozom, és kész. Laktató és finom is.
Ekkorra elkészült a szárnyika is, ami valami hihetetlenül zamatos, puha és illatos lett. A feltálalt rizst még meglocsoltam a pecsenyelével, jót tett neki.
Az egész max 40 percbe került, kivéve a pácolási és kiolvadási időt, és gyermekeimnek nagyon ízlett.
Jó szívvel ajánlom bárkinek, tényleg ízletes, és könnyen elkészíthető.
Még egy étel, ami tuti visszajáró vendég lesz az asztalunkon.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3xogDB493bG8V7e2TSzRp56o-tovDsUSoqUw8frMyGTTE63ghWZlFOrheWBBN0ns2SDBb86oO6efdzvUfJny2fdeDB76Xw7fpU1E9_3Cm1nE6aNOwWjOGzo3LGtQmV3UlKFtxafMS_2n8/s320/2.jpg)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése