Mostanában olaszosom van. Egy új ízvilág nyílt meg előttem. Az ember hajlamos azt hinni, hogy az itáliaiak, ahogy a filmekben halljuk „tésztaevők”, és slussz. Mi tagadás, úgy néz ki, hogy valóban ők értenek legjobban a különféle ”pastákhoz”, meg tésztaféléhez, ide értendő apizza is, de én egy egészen másik oldalukat fedeztem most fel, és ez nagyon tetszik nekem. Sokszor kérdezték már tőlem, hogy melyik nemzet konyhája áll hozzám közel, és eddig sosem tudtam erre határozott választ adni. Na, ez most megváltozott, ugyanis olasz-konyha rajongó lettem.
Könnyű, finom és fűszerekben gazdag ételeik vannak, gyorsan elkészülnek, változatosak.
Egyszóval, Viva Italia!
Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény

Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek

Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
május
(20)
- Sós sütemények
- Kati tészta
- Csirkeszárny fűszeres olajban, „sárga rizzsel”
- Hónapsoroló
- Kavart vinette
- Édes krumplival töltött béles
- Lebbencsleves
- Elmélkedés a nagymamám-féle tejes paszulyleves fölött
- Sajt, ahogy anyukám csinálja
- Kapros-túrós ravioli
- Hagyományos étvágyhozó bruschetta
- Acquacotta – Paradicsom-paprika leves
- Sonkás, tárkonyos krumplileves
- Insalata caprese, erdélyiesen
- Olaszos
- Somlói galuska
- Marhapörkölt túrós csuszával
- Zetelaki salátaleves Magdika módra
- Leves-krém
- Estike
2010. május 17.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony

Már kapható:-)
Erdélyi Konyha kalendárium 2013

Megjelent!
Corvin kiadó
Heti legtöbbet nézős
-
Alább egy olyan témát érintek, amitől az én étvágym is elmenne, ha másnál olvasnám, illetve sokat gondolkodtam azon, egyáltlán megírjam-e. T...
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Hozzávalók 10-12 személyre: 1,5 dkg fehérbab, 1,5 dkg füstölt csülök, vagy más húsféle, 1-1,5 kg füstölt kolbász, 30 dkg füstölt hú...
-
Sok szeretettel köszöntök minden hozzám látogató kedves vendéget. Az utóbbi időben, jól láthatóan keveset voltam a blogon, mindenféle okból,...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves1 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése