Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
május
(20)
- Sós sütemények
- Kati tészta
- Csirkeszárny fűszeres olajban, „sárga rizzsel”
- Hónapsoroló
- Kavart vinette
- Édes krumplival töltött béles
- Lebbencsleves
- Elmélkedés a nagymamám-féle tejes paszulyleves fölött
- Sajt, ahogy anyukám csinálja
- Kapros-túrós ravioli
- Hagyományos étvágyhozó bruschetta
- Acquacotta – Paradicsom-paprika leves
- Sonkás, tárkonyos krumplileves
- Insalata caprese, erdélyiesen
- Olaszos
- Somlói galuska
- Marhapörkölt túrós csuszával
- Zetelaki salátaleves Magdika módra
- Leves-krém
- Estike
2010. május 11.
Zetelaki salátaleves Magdika módra
Published :
12:57
Hozzávalók: 2 db saláta, 3 cikk fokhagyma, 3 tojás, fél liter tej, 4dkg szalonna, 1 kanál liszt, kevés olaj, a tálaláshoz tejföl.
A salátákat mossuk meg, tépjük darabokra, majd annyi sós vízben, hogy elfedje tegyük fel főni. A fokhagymát vágjuk vékony karikákra, tegyük a leveshez. A lisztből a tejjel kavarjunk habarást, ezt öntsük rá a puhára főtt salátára. Amíg felforr a tojásokat verjük fel, sóval, borssal ízesítsük, majd az olajban süssük meg rántottának. Amikor elkészült vágjuk kis kockákra. A szalonnát vágjuk nagyon apró kockákra, süssük ki, majd zsírjával együtt tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a rántottakockákat is. Legvégül cettel ízlés szerint savanyítsuk.
Tejfölözve, fehér kenyérrel kínáljuk.
A Góbé csárda receptje
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Azt kívánom minden kedves olvasóm számára, amit magamnak, és szeretteimnek is: adjon meg a jó Isten mindent, amire szükségünk lesz jövőre, t...
-
Azért nosztalgia, mert évek óta nem eszem, de az illata ma is visszaröpít gyerekkoromba, amikor kisebb szertartás kötődött a bőrsajt megvágá...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves2 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése