Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
május
(20)
- Sós sütemények
- Kati tészta
- Csirkeszárny fűszeres olajban, „sárga rizzsel”
- Hónapsoroló
- Kavart vinette
- Édes krumplival töltött béles
- Lebbencsleves
- Elmélkedés a nagymamám-féle tejes paszulyleves fölött
- Sajt, ahogy anyukám csinálja
- Kapros-túrós ravioli
- Hagyományos étvágyhozó bruschetta
- Acquacotta – Paradicsom-paprika leves
- Sonkás, tárkonyos krumplileves
- Insalata caprese, erdélyiesen
- Olaszos
- Somlói galuska
- Marhapörkölt túrós csuszával
- Zetelaki salátaleves Magdika módra
- Leves-krém
- Estike
2010. május 11.
Marhapörkölt túrós csuszával
Published :
13:01
Hozzávalók a pörkölthöz:
80 dkg borjúhús, 2 db hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, bors, olaj.
Hozzávalók a túrós csuszához: 50 dkg széles laska, 30 dkg tehéntúró, 20 dkg sóstúró, 20 dkg tejföl, 10 dkg finom szalonna.
A pörkölthöz a húst vágjuk kis darabokra, a hagymát, a paprikát kis kockákra, a paradicsomot szeleteljük fel. A hagymát az olajban dinszteljük meg, adjuk hozzá a húst, elkeverjük, szórjuk rá a pirospaprikát, majd tegyük bele a paradicsomot és a paprikát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, főzzük puhára.
A túrós csuszához a laskát sósvízben főzzük ki, mossuk le és csepegtessük. A túrókat villával törjük kis darabokra, majd keverjük el a laskával. A szalonnát vágjuk apró kockákra, süssük ki.
A tálalásnál egy tányérra szedjünk a túrós csuszából, szórjuk meg a szalonnapörccel, mellé halmozzunk a pörköltből, levével együtt.
A Góbé csárda receptje
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése