Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 30.
Ropogós szezámmagos virsli
Published :
20:00
Hozzávalók:
1 kg virsli (ha nem buliba készül, a fele is elég), 80 (40) dkg készen kapható fagyasztott rétestészta, mustár, 1 tojás, szezámmag.
A virsliket vágjuk ketté, majd hagyjuk megszáradni. Közben a rétestésztát szobahőmérsékleten engedjük ki. Amíg magától fel nem olvad, ne feszegessük, mert eltörhet. Amikor kiolvadt, egy tésztaecsettel kenjünk rá mustárt. Derelyemetszővel, hosszában vágjunk belőle ujjnyi vastag szalagokat, majd vágjuk el keresztbe is őket. Minden szalagra helyezzünk egy felezett virslit, majd tegyük alufóliával kibélelt tepsibe. Szépen kenjük le a felvert tojással, majd szórjunk rá szezámmagot bőven. Ekkor kérjük meg édesanyát, hogy tegye forró sütőbe a virsliket. Körülbelül 10-15 perc alatt szép pirosra sül.
Hidegen, melegen nagyon finom, ketchuppal is fogyasztható. Ha buliba kerül, ízlésesen rendezzük el egy tálcán, amit akár ki is díszíthetünk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése