2010. április 30.

Tavaszi csibetál

Dancs Annamari receptje

Hozzávalók: személyenként 2 tojás, gulyáskrém, só, bors, majonéz, 2-3 burgonya, egész borsszem, piros húsú paprika.
Elkészítése: A keményre főtt tojásokat tisztítsuk meg, vágjuk hosszában ketté, majd a sárgákat szedjük ki. Ezeket villával törjük össze, majd keverjük el az előre elkészített majonézzel, gulyáskrémmel, sóval és borssal ízesítsük. Töltsük meg a krémmel a tojásokat, majd lefelé fordítva helyezzük tálaló tálcára. A burgonyát főzzük meg, törjük össze, és hagyjuk kihűlni. Olajos kézzel formázzunk belőle apró golyókat, melyeket fogvájó segítségével illesszünk, a tálcán már elrendezett tojáscsibe-testekhez. Szemes borsból a szemeket, apró háromszögre vágott pirospaprikából a csőröket illesszük a fejhez. Ültessük a csibéket fészkekbe, amiket kinyomó csőbe töltött majonézből halmozzunk a kiscsibék köré. A csibék mellé friss salátára halmozott vegyes zöldséget kínáljunk: retekből, paradicsomból, zöldhagymából, paprikából. Salátaöntetet is adhatunk melléje. „Zöld füvet” friss, vagy szárított fűszernövényből szórhatunk a csibék köré.

0 megjegyzés: