2010. április 30.

Ízes mákos tészta almával


Az ember néha elolvas egy receptet, és az valamiért megfogja, holott biztos benne, hogy sosem készíti majd el. Ez egy olyan recept, amihez sokáig hozzá sem nyúltam, valahogy sok volt egyszerre ez a sokféleség benne. Aztán elkészítettem, és állíthatom, egyik kedvenc ételünk lett. Finom és illatos, egy kicsit édes, egy kicsit savanykás, fűszeres...

Hozzávalók:
Fél kg metélt tészta, 15 dkg darált mák, 2 enyhén savanykás alma, 5 dkg vaj/főzőmargarin, 1 citrom héja, fahéj, porcukor.

A tésztát enyhén sós vízben főzzük puhára. Forró víz alatt mossuk át, majd csorgassuk le, tegyük tálalótálba. Öntsük rá a megolvasztott margarint, majd keverjük alaposan össze. A közben megmosott, hámozatlan almát reszeljük a tésztára, majd szórjuk rá a darált mákot, a citromhéjat és a fahéjat. Porcukorral fogyasztás előtt, ki-ki saját ízlésének megfelelően szórja meg.
Azonnal, forrón kínáljuk. Igazán remek íz-összhatás.

Tanács: mivel a tésztafélék igen kényesek az ízekre, ha vaj helyett margarint használunk, körültekintően válasszunk, mivel egy rossz ízű margarin elronthatja a munkánkat.

0 megjegyzés: