Nagyon finom, és könnyű elkészíteni az alábbi édességet, fiam egyik nagy kedvencét.
Egy háromtojásos piskótára lesz szükségünk, valamint fél liter tejszínhabra, egy zacskó színtelen zselatinra, és egy doboz fincsi ananászkonzervre.
Kezdőknek is bátran ajánlom, el sem lehet rontani!
A piskótát süssük meg, majd hagyjuk kihűlni. Vegyünk elő egy őzgerincformát. A piskótalapot szemre osszuk hosszában három részre, majd a harmadikat vágjuk le, ez lesz a sütink alja. A kétharmad résszel béleljük ki a formát. A tejszínhabot verjük fel – vigyázat, a túl keményre vert tejszínhab emésztése nehéz, ezért van, hogy sokan nem bírják a tejszínhabot. Tehát verjük keménnyé, majd a közben, ananászlével felolvasztott zselatinból ( a csomagolás hátán írja az instrukciókat) langyosra hűlve csorgassunk a tejszínhabba 3-4kanálnyit. Kóstoljuk meg, és ha kevésnek éreznénk az ananászlé ízét, még adjunk hozzá egy nagyon kicsit, de ne sokat, mert kesernyés lesz. Volt, hogy nagyon pici citromhéjat reszeltem bele, és bár nekem nagyon ízlett, a többiek leszavaztak… Nos, ezek után kavarjuk bele az apró kockákra vágott ananászt.
Egy keveset tegyünk félre a díszítéshez, a többit simítsuk a formában lévő piskótára, tetejére illesszük a kimaradt piskótatéglalapot, kicsit nyomkodjuk rá, majd alufóliába csomagolva, tegyük jó pár órára hűtőbe, csak így lesz az igazi.
Kivételkor fordítsuk ki a formából, külsejét vonjuk be a tejszínhabbal, díszítsük tejszínhab rózsákkal, vagy cukor virágokkal (én marshmallowból készítettem, meg is küzdöttem vele…ígérem, ezek készítéséről később írok).
Tuti siker, nagyon mutatós és finom, ünnepi alkalomra is kitűnő.
A fiam már csak tudja! :-)
Majd elfelejtettem: ugyanígy készíthetjük naranccsal is, de az macerás, a narancsgerezdeket meg kell tisztítani a hártyától, egyrészt, mert milyen volna már hártyásan, másrészt, mert megkeseredik tőle a tejszínhab.
U.i. Amikor ezt a sütit készítettem, még nem gondoltam rá, hogy egyszer kirakom blogba, ezért nincsenek fázisfotók, csak a cégeredményt örökítettem meg.
Még valami:-) A díszítés a kislányom műve, ahogy a virágok legtöbbje is:-)
Sok sikert! :-)
Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 7.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
3 megjegyzés:
Csuda jól néz ki ez a sütemény!Gratulálok a bloghoz!Délután nem voltam gép közelben, ezért nem kapcsolódtam be a bloglevelezésbe!Látom máris két bejegyzés van, fog ez menni!Ha valamiben segíthetek, már mint blog ügyben akkor állok rendelkezésedre!
Csodaszép! És azok a virágok a tetején... :))
Én is gratulálok a bloghoz!
Csak igy tovább! Nagyon nagyon tetszik a blognév! :))
Még én is kezdő vagyok blogtémában, de az Ottis utolsó mondata az én részemről is igaz!
Puszi.
Ez nagyon fincsi lehet és tudod mi az érdekes: szoktam ezt a sütit én is késziteni, de eszembe nem jutott volna, hogy őrgerincformában is lehet. :)) Én csak úgy simán ráhalmoztam a tölteléket és slussz. :)))
Megjegyzés küldése