Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
április
(19)
- Dancs Annamari főzni is tud!
- Erdei gyümölcskehely
- Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párol...
- Brokkoli-krémleves
- Tavaszi csibetál
- Ízes mákos tészta almával
- Csokiba forgatott banános tallér
- Ropogós szezámmagos virsli
- Krumplis tésztában sült virsli
- Tenkei gombaleves tejfölös fokhagymával
- Főétel - hússal
- Végre! Profiteroles...
- Diós-meggyes piskóta
- Leves-zöldséges
- Eszterházi torta
- Fondanttal bárminémű kapcsolatban lévő tortáim
- Nagyikám hagymasalátája
- Ananászos alagút
- Egész napos program: hájas tészta sütés
2010. április 30.
Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párolt zöldséggel
Published :
21:27
Dancs Annamari receptje
Hozzávalók a roládhoz: egy szép csirkemell, 40 dkg leveles tészta, 12 szelet szendvicssajt, 10 dkg spenót, darált dió, kesudió, mandula; a kenéshez: 1 tojás, csirkefűszer, vaj; a párolt zöldséghez: 2 szál sárgarépa, kis fej brokkoli, kis fej karfiol, egy kisebb cukkini, egy nagyobb fej hagyma, ételízesítő, evőkanálnyi vaj.
Elkészítése: A csirkemellet kiterítjük, enyhén klopfoljuk, bedörzsöljük a csirkefűszerrel, majd vajban mindkét oldalát megpirítjuk. Míg a csirkemell hűl a kiolvasztott leveles tésztára rakjuk a sajtszeleteket és megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett, apróra vágott spenóttal. Erre az alapra helyezzük a kihűlt csirkemellet, szórjunk rá ízlés szerint darált diót, kesudiót, mandulát, majd óvatosan göngyöljük fel úgy, hogy a tészta mindenhol zárjon. A rudat kenjük le felvert tojással és helyezzük el a gazdagon kivajazott tepsiben, villával több helyen szurkáljuk meg, és 30-50 perc alatt, lassú tűznél süssük szép pirosra. Míg sül a hús, a zöldségeket vágjuk szeletekre, a karfiolt, brokkolit szedjük rózsáira, és wokban vagy hagyományos serpenyőben forró vajon pirítsuk meg. Ételízesítővel ízesítjük, majd fél deci vizet hozzáadva puhára pároljuk. A fogást gadagíthatjuk sajtszósszal, ehhez kevés vajon pirítsunk meg két kanál lisztet, engedjük fel fél liter főzőtejszínnel, majd adjunk hozzá 10 dkg reszelt sajtot, szerecsendiót, sót, és forraljuk össze. Édes fehérbort kínálunk melléje.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése