2010. április 30.

Leveles tésztába csomagolt tavaszi csirkerúd párolt zöldséggel


Dancs Annamari receptje

Hozzávalók a roládhoz: egy szép csirkemell, 40 dkg leveles tészta, 12 szelet szendvicssajt, 10 dkg spenót, darált dió, kesudió, mandula; a kenéshez: 1 tojás, csirkefűszer, vaj; a párolt zöldséghez: 2 szál sárgarépa, kis fej brokkoli, kis fej karfiol, egy kisebb cukkini, egy nagyobb fej hagyma, ételízesítő, evőkanálnyi vaj.
Elkészítése: A csirkemellet kiterítjük, enyhén klopfoljuk, bedörzsöljük a csirkefűszerrel, majd vajban mindkét oldalát megpirítjuk. Míg a csirkemell hűl a kiolvasztott leveles tésztára rakjuk a sajtszeleteket és megszórjuk a megmosott, lecsepegtetett, apróra vágott spenóttal. Erre az alapra helyezzük a kihűlt csirkemellet, szórjunk rá ízlés szerint darált diót, kesudiót, mandulát, majd óvatosan göngyöljük fel úgy, hogy a tészta mindenhol zárjon. A rudat kenjük le felvert tojással és helyezzük el a gazdagon kivajazott tepsiben, villával több helyen szurkáljuk meg, és 30-50 perc alatt, lassú tűznél süssük szép pirosra. Míg sül a hús, a zöldségeket vágjuk szeletekre, a karfiolt, brokkolit szedjük rózsáira, és wokban vagy hagyományos serpenyőben forró vajon pirítsuk meg. Ételízesítővel ízesítjük, majd fél deci vizet hozzáadva puhára pároljuk. A fogást gadagíthatjuk sajtszósszal, ehhez kevés vajon pirítsunk meg két kanál lisztet, engedjük fel fél liter főzőtejszínnel, majd adjunk hozzá 10 dkg reszelt sajtot, szerecsendiót, sót, és forraljuk össze. Édes fehérbort kínálunk melléje.

0 megjegyzés: