Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
december
(26)
- Békés, Boldog Új Esztendőt!
- Diós kocka, véletlenül
- A (számomra) tökéletes diókrém
- Megjelent az Erdélyi Konyha legújabb száma
- Szívet melengető ajándékok Neától
- Gesztenyés keksztekercs
- Inverz kókuszkocka
- Házi szaloncukor
- Békés, boldog karácsonyt:-)
- Gasztrohoroszkóp - Oroszlán
- Gasztrohoroszkóp - Rák
- Gasztrohoroszkóp - Ikrek
- Gasztrohoroszkóp - Bika
- Gasztrohoroszkóp - KOS
- Nagyvárad büszkesége: Tolvai Renáta!:)
- We wish you a merrychristmas! :-))
- Karácsonyi gyümölcskenyér
- Puha gyümölcskenyér
- Nyertem! :-)
- Na, az ilyet én is megnézném a tévében!
- Egy gyors gyros:-)
- Disznótoros velő
- Az eb, meg valami érdekes jelenség:-)
- Hagyományos magyaros gulyásleves
- Mézeskalács házikó
- Érlelt mézeskalács, Milner Angéla útmutatásával!
- ► szeptember (19)
-
▼
december
(26)
2010. december 15.
Puha gyümölcskenyér
Published :
11:31
Nagyon szeretem ezt a receptet, mert a hozzáadott almától puha marad. Könnyű , olcsó és finom is:-)
Hozzávalók:
Fél kg savanykás alma, 30 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 tojás, 1 vanília, 1 sütőpor, kéznél lévő finomságok: aszalt gyümölcsök apróra vágva, csokoládédarabkák, darabos, vagy darált dió, stb.
Az almát reszeljük le, majd adjuk hozzá a cukrokat. Legalább egy órát hagyjuk pihenni. Az sem baj, ha egész éjszakára pihentetjük. Másnap az almához - levével együtt- hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a tojást és a finomságokat.
Egy téglalap, vagy 2 őzgerinc formát kenjünk ki margarinnal, szórjuk be zsemlemorzsával, majd szépen egyengessük a masszát, a forma feléig.
Közepes tűznél tűzpróbáig sütjük.
Aki szereti, bevonhatja csokimázzal, szerintem így, á’lá natur is nagyon finom. Ránk még sosem száradt, mondjuk ideje sem volt neki :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Ma kivettem egy csomag karajt a fagyasztóból, de mire kiolvadt elment a kedvem a rántott hústól, ráadásul valami fűszeresre vágytam. Így kés...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
1 megjegyzés:
Mentem a receptet, nagyon mutatós!
Megjegyzés küldése