2010. december 20.

Gasztrohoroszkóp - Rák



Szívesen csoportosítja teendőit a konyha köré, mivel tudja, hogy itt a családtagok biztosan összefutnak. Igazi ínyenc, aki szívesen főz, méghozzá általában különlegességeket. A konyhában biztosan mozog, amikor főz, szívesen hagyatkozik megérzéseire, így sokszor előfordul, hogy ugyanaz az étel egészen más ízűre sikerül. Gyomra túl érzékeny, ezért csak ritkán fogyaszt nehéz ételeket, mértékletessége visszatartja a túl sok étel fogyasztásától is. Gondolatai csak ritkán forognak az étkezés körül, néha olyannyira elfoglalja magát, hogy csak akkor jut eszébe, amikor már korog a gyomra. Sokszor több időt tölt el az étkezési szertartás előkészítésével, mint magával a főzéssel, kiváltképp igaz ez, ha vendégeket vár. Mivel számára nem fontos a nagy dínomdánom, néha egy kicsit alul is teljesít, megesik, hogy vendégei egy kissé csalódottan távoznak. Ennek ellenére, ha őt vendégelik, nagyon élvezi, ha többfogásos vacsorával várják, igaz, ha ez nem így történik, azt sem nehezményezi.
Fűszereket ritkán használ, inkább kísérőként kínál mustárt, tormát, különféle fűszeres mártásokat, szószokat.
Gyógynövénye a gyermekláncfű, amely nagyon jó hatással van az emésztőrendszerére, serkenti az epetermelést, segíti a májműködést, az éjszakára hideg vízben áztatott gyökere pedig megszünteti a Rákokra jellemző székrekedést. Ehhez másnap a leszűrt levet forralja fel, majd szűrje le, langyosan fogyassza. Gyomor és nyombélfekély, epevezeték elzáródás esetén használatától tekintsen el.

A 2011-es év szellemisége

Nyüzsgés és változás vár a Rákra egész évben. Sokszor kell majd új helyzetekkel szembenéznie, és megesik, hogy minden határozottsága ellenére is elbizonytalanodik. Ettől kedvetlen és ingerlékeny lesz. Legjobb, ha ilyenkor megkéri szeretteit, hogy adjanak egy kis időt a gondolkodásra, meg fogják érteni. Sok terve van erre az évre, amiket jó eséllyel sikerül is megvalósítania. Az új helyzetek új ismeretségeket vonzanak magukkal, melyekkel nem mindig tud élni. Az amúgy nyüzsgő Rák pihenésre vágyik, amire teendői miatt csak kevés ideje jut. Mivel szereti a kihívásokat nem lesz oka panaszra, 2011-ben többször is meg kell felelnie az elvárásoknak. Az elkelt Rák magánéletében nyugodt párkapcsolatra számíthat, a magányos jegynek azonban számolnia kell azzal, hogy idén nehezen alakul ki egy új szerelem. Akinek mégis sikerül, annak tartós kapcsolatban lesz része, megeshet, élete párját találja meg. Összességében, ha hallgat megérzéseire, és észreveszi az adódó alkalmakat, sikeres és elégedett évet zárhat. Ugyanakkor vigyázzon, ne engedje, hogy ingerlékenységével másokat dühítsen, mert előfordulhat, hogy egy haragosa elszántan küzd majd ellene.

Rák-menü:
Húsleves
Főtt marhahús almamártással, darabos krumplival
Francia krémes

5 megjegyzés:

Anikó írta...

Mivel én rák jegyű vagyok, érdeklődéssel olvastam, a menü tökéletesen stimmel, imádom minden fogását. Az egyéb leírások nem mindig és mindenhol passzolnak, de hát ez végül is általános kép, nem személyre szóló. Általánosságban van benne rám vonatkozó itt-ott, érdekes.
Brutusz remélem jól van és ti is.

Nagyon boldog, békés, nyugodt karácsonyt kívánok nektek.

Fagyal Hajnalka írta...

Szia Anikó:-)

Brutusz iszonyú édes kiskutya, hihetetlen mennyit fejlődött két hét alatt:-)

Köszönöma jókívánságokat, Békés, Áldott Ünnepeket kívánok neked és szeretteidnek:-)

Fagyal Hajnalka írta...

(Anikó, ha akarod, neked elkészíthetem majd a személyre szóló horoszkópot is:-).)

Anikó írta...

Tényleg, te tudsz ilyet???
Nagyon kedves vagy, még soha nem csináltak nekem.
Előre is köszi, majd az új évben az emailedre elküldöm az adatokat, év, hó, nap, óra ugye ennyi kell??
De a rosszakat is kérem, nem csak a jó dolgokat, mindent tudni szeretnék:-)))

Anikó írta...

Nagyon köszönöm én is a jókívánságokat:-))))