Tökéletes ízbomba. Amikor azt olvastam róla a neten, hogy abbahagyhatatlan étel, mit mondjak, hittem is, nem is. Mivel igen egyszerű elkészíteni, és minden hozzávaló rendelkezésemre állt, gondoltam sokat nem veszíthetek...
A végeredmény valami egészen mennyei ízhatás lett, ami már csak azért is olyan hihetetlen, mert tulajdonképpen alig kell valami hozzá. És a netes bejegyzőnek igaza volt, a "szottyos" lé beissza magát a pirítósba, és ez, az első reakció ellenére sem egy gusztustalan történet, hanem valami ínycsiklandozó huncutság.
Senki ne vessen rám követ, de esküszöm, ha ezt az egyszerűséget jellemezni kéne, a legelső szó, ami eszembe jutna róla, az az erotikus lenne...
Ki kell próbálni, aki nem idegenkedik a paradicsom ízétől, tuti beveszi a repertoárjába.
Hozzávalók: 4 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyemlevél, ha van friss hagymaszár, bazsalikom, só, bors, olívaolaj, de a megszokott termék is tökéletes, kenyér.
A paradicsomokat mossuk meg, majd törölgessük szárazra, a hagymát vágjuk nagyon apróra, és az olajon futtassuk meg. Amikor üvegessé vált, adjuk hozzá a közben kis kockákra vágott paradicsomot, sózzuk és borsozzuk, majd kavargatva, fedő nélkül pirítsuk, míg kisebb darabokra nem törik, mártásszerűvé nem sül. Ekkor adjuk hozzá a kis darabokra vágott, tépett zöldfűszereket, a zöldhagymaszárat kivéve, forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről.
A kenyérszeleteket pirítsuk meg, kenyérpirítóban, serpenyőben szárazon, vagy olajon, ki hogy szereti. Még melegen dörzsöljük be őket a fokhagymával, olajjal kenjük be – ez el is maradhat, és azonnal rakjuk meg a paradicsomos mártással, amelynek a leve a még meleg kenyérbe enyhén beivódik. Szórjuk meg apróra vágott zöldhagymaszárral, melegen kínáljuk. Ettől lesz nagyon ízletes ez az étvágyhozó, hagyományos olasz előétel.
Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
- ► szeptember (19)
-
▼
május
(20)
- Sós sütemények
- Kati tészta
- Csirkeszárny fűszeres olajban, „sárga rizzsel”
- Hónapsoroló
- Kavart vinette
- Édes krumplival töltött béles
- Lebbencsleves
- Elmélkedés a nagymamám-féle tejes paszulyleves fölött
- Sajt, ahogy anyukám csinálja
- Kapros-túrós ravioli
- Hagyományos étvágyhozó bruschetta
- Acquacotta – Paradicsom-paprika leves
- Sonkás, tárkonyos krumplileves
- Insalata caprese, erdélyiesen
- Olaszos
- Somlói galuska
- Marhapörkölt túrós csuszával
- Zetelaki salátaleves Magdika módra
- Leves-krém
- Estike
2010. május 17.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Hozzávalók: Egy liba melléről levágott hús, a pácléhez 2 dl olaj, só, bors, 1kanál mustár, néhány babérlevél, 2 cikk fokhagyma, aki szereti ...
-
Azt gondolom, nem tévedek, ha azt mondom, hogy egyetlen oka van annak, hogy a hájas tészták még nem mentek ki a divatból, ez pedig a ragaszk...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
9 megjegyzés:
Jé, végre tudok kommentelni!!!:) Meghoztad bizony az étvágyamat szinte mindenhez, amiket feltettél!:)
Hajnalka, mit szólnál, ha beajánlanám a te blogodat is a gasztro.blog.hu gyűjtőoldalra. Kár lenne, hoyg ennyi klassz recept ne jusson el nagyobb "tömegekhez"!:)
Puszi
Edit, bizisten jó szívvel ajánlom, hogy próbáld ki, főleg ezt a bruschettát, nálunk most az a sláger, mind azt kérik a kicsik :-)
Most szégyellnem kellene, hogy nem tudom mi az a gasztroblog gyűjtőoldal? :-(
De megnézem! Ettől függetlenül sejtem mi lehet, és köszönöm, hogy gondoltál rám! Természetesen örülök, hogy másnak is tetszenek az ételek, és köszönöm, hogy eszedbe jutott, és hogy beajánlasz:-)
Legyen nagyon szép az estéd! :-)
Puszi:-)
Ja igen, kaptam egy mailt, hogy nem lehet kommentelni.. nem értem miért, de amikor a felnyíló ablakot választottam, megjavult:-)
Én is ezt a felugró ablakot szeretem, mert így a leggyorsabb. Felnyílik, írsz, küldöd. Ha kell, gyorsan visszakeresel valamit a bejegyzésben. Ha a teljes oldal betöltődik, az olyan hosszas, és mellesleg majd a szóellenőrzés miatt is újonnan betöltődik az oldal, brrr... Sokszor csak emiatt nem kommentelek egyeseknél, mert nincs időm kivárni mindezt.
Nálad én sem tudtam kommentelni, pedig többször is akartam.
Azóta megnézted a gasztro-t? Megyek is, hogy ajánljalak!
Igen megnéztem, és nagyon örülök,hogy érdemesnek tartasz beajánlani:-)
Köszönöm:-)
Edit! :-)
Láttam magam a gasztroblogon! Köszönöm:-)
Már csak azért is, mert írtó jó dolgokat találtam, lesz mit böngésznem.
Máris éhes vagyok:)
Ma este en is kiprobalta a bruszkettat,nagyon izlett ezentul azt hiszem gyakrabban fgom kesziteni,koszonom.:)
Nagyon köszönöm a receptet,fincsike :) maskor is elkészitem.
Megjegyzés küldése