Tökéletes ízbomba. Amikor azt olvastam róla a neten, hogy abbahagyhatatlan étel, mit mondjak, hittem is, nem is. Mivel igen egyszerű elkészíteni, és minden hozzávaló rendelkezésemre állt, gondoltam sokat nem veszíthetek...A végeredmény valami egészen mennyei ízhatás lett, ami már csak azért is olyan hihetetlen, mert tulajdonképpen alig kell valami hozzá. És a netes bejegyzőnek igaza volt, a "szottyos" lé beissza magát a pirítósba, és ez, az első reakció ellenére sem egy gusztustalan történet, hanem valami ínycsiklandozó huncutság.
Senki ne vessen rám követ, de esküszöm, ha ezt az egyszerűséget jellemezni kéne, a legelső szó, ami eszembe jutna róla, az az erotikus lenne...
Ki kell próbálni, aki nem idegenkedik a paradicsom ízétől, tuti beveszi a repertoárjába.
Hozzávalók: 4 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyemlevél, ha van friss hagymaszár, bazsalikom, só, bors, olívaolaj, de a megszokott termék is tökéletes, kenyér.
A paradicsomokat mossuk meg, majd törölgessük szárazra, a hagymát vágjuk nagyon apróra, és az olajon futtassuk meg. Amikor üvegessé vált, adjuk hozzá a közben kis kockákra vágott paradicsomot, sózzuk és borsozzuk, majd kavargatva, fedő nélkül pirítsuk, míg kisebb darabokra nem törik, mártásszerűvé nem sül. Ekkor adjuk hozzá a kis darabokra vágott, tépett zöldfűszereket, a zöldhagymaszárat kivéve, forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről.
A kenyérszeleteket pirítsuk meg, kenyérpirítóban, serpenyőben szárazon, vagy olajon, ki hogy szereti. Még melegen dörzsöljük be őket a fokhagymával, olajjal kenjük be – ez el is maradhat, és azonnal rakjuk meg a paradicsomos mártással, amelynek a leve a még meleg kenyérbe enyhén beivódik. Szórjuk meg apróra vágott zöldhagymaszárral, melegen kínáljuk. Ettől lesz nagyon ízletes ez az étvágyhozó, hagyományos olasz előétel.
9 megjegyzés:
Jé, végre tudok kommentelni!!!:) Meghoztad bizony az étvágyamat szinte mindenhez, amiket feltettél!:)
Hajnalka, mit szólnál, ha beajánlanám a te blogodat is a gasztro.blog.hu gyűjtőoldalra. Kár lenne, hoyg ennyi klassz recept ne jusson el nagyobb "tömegekhez"!:)
Puszi
Edit, bizisten jó szívvel ajánlom, hogy próbáld ki, főleg ezt a bruschettát, nálunk most az a sláger, mind azt kérik a kicsik :-)
Most szégyellnem kellene, hogy nem tudom mi az a gasztroblog gyűjtőoldal? :-(
De megnézem! Ettől függetlenül sejtem mi lehet, és köszönöm, hogy gondoltál rám! Természetesen örülök, hogy másnak is tetszenek az ételek, és köszönöm, hogy eszedbe jutott, és hogy beajánlasz:-)
Legyen nagyon szép az estéd! :-)
Puszi:-)
Ja igen, kaptam egy mailt, hogy nem lehet kommentelni.. nem értem miért, de amikor a felnyíló ablakot választottam, megjavult:-)
Én is ezt a felugró ablakot szeretem, mert így a leggyorsabb. Felnyílik, írsz, küldöd. Ha kell, gyorsan visszakeresel valamit a bejegyzésben. Ha a teljes oldal betöltődik, az olyan hosszas, és mellesleg majd a szóellenőrzés miatt is újonnan betöltődik az oldal, brrr... Sokszor csak emiatt nem kommentelek egyeseknél, mert nincs időm kivárni mindezt.
Nálad én sem tudtam kommentelni, pedig többször is akartam.
Azóta megnézted a gasztro-t? Megyek is, hogy ajánljalak!
Igen megnéztem, és nagyon örülök,hogy érdemesnek tartasz beajánlani:-)
Köszönöm:-)
Edit! :-)
Láttam magam a gasztroblogon! Köszönöm:-)
Már csak azért is, mert írtó jó dolgokat találtam, lesz mit böngésznem.
Máris éhes vagyok:)
Ma este en is kiprobalta a bruszkettat,nagyon izlett ezentul azt hiszem gyakrabban fgom kesziteni,koszonom.:)
Nagyon köszönöm a receptet,fincsike :) maskor is elkészitem.
Megjegyzés küldése