2010. május 20.

Kavart vinette



Ma elővettem az utolsó csomag fagyasztott vinettét a fagyasztóból. Lassan itt az új:-)
Fiam imád bármit, ami majonézes, ráadásul holnapra vendéget vártam, akinek szívesen kedveskedek vele. Adott úriember Magyarországon él, és állítja, hogy bárhol evett is ilyet – nagyon szereti – az enyém utánozhatatlan. Már rájöttem miért, mivel a feleségével megvitattuk a dolgot: ők nem tesznek hagymát hozzá, és általában nem házi majonézzel készítik. Pedig én arra esküszök…
Szóval elkészült a kavart vinette, holnap azonban mégsem zsebelem be az elismerést, ismerősöm lemondta a holnapi utat:-)
Na, azért elfogy az…

A turmixban pépesre tört vinettéhez körülbelül ugyanannyi mennyiségű majonézt keverek. Ízlés szerint apróra vágott hagymát, sót és borsot adok hozzá. Pirítóssal, teával kínálom. Megunhatatlan kedvenc:-)

9 megjegyzés:

ildikebak írta...

Jujjjj én is mehetek :-) de meg kívántam :-)))Jóó ötlet én is csinálok akkor hétvégén!Köszi a tippet szuper a blogod :-)Puszi

Fagyal Hajnalka írta...

Ildikém, neked nem lesz vele problémád, te hagymásan módon készíted! :-)

Fagyal Hajnalka írta...

Ja igen... köszönöm:-)

ildikebak írta...

Igen mi hagymát és be valóm foghagymát is :-P, nekem úgy jobban be jön :-)Puszika :-*

ginko írta...

Jó ötletet adtál, még nálam is lapul egy adag a fagyasztóban...én csak hagymát teszek bele és házi majonézt.De akárhogy is ez Isteni finom!:)

Fagyal Hajnalka írta...

Kedves ginko, hát úgy néz ki, hogy ez a titka, a hagyma, és a házi majonéz:-)


Legyen napsütéses a napod:)

sedith írta...

Én nem tudom, soha meg nem fordulna a fejemben, hogy majonézt vegyek... Főleg, amióta megtanultam fél perc alatt elkészíteni!:)

Én volt, hoyg fokhagymásan készítettem, nekem úgy is nagyon ízlik, de a többiek nem rajongtak érte. Úgyhogy maradok a jó öreg hagymás változatnál. :) Hajnalka, te hány tojásból készítesz majonézt, hoyg kb. ugyanannyit teszel, amennyi a vineta, mert nekem picit soknak tűnik. Ma elővettem egy adagot és majdnem 90 deka. Ehhez én egyszerűen, 1 tojásból csinálok majonézt, az lesz vagy 2,5-3 deci.

Hajnalka írta...

Hát, az én vinette adagjaim jóval kisebbek, fogalmam sincs súlyra mennyi, de általában 2 darabot, ha nagyon nagy, csak egyet fagyasztok, mert sajnos megvan az az átkunk, hogy utálunk sokáig egyfélét enni, és a legnagyobb kedvencet is max két napig tudom beletáplálni a gyerekekbe. Egy tojásból készítek majonézt, nagyon keményre. Na most ez úgy van, hogy mikor mennyit, de általában tényleg majdnem egy az egyhez teszek hozzá, hogy ne legyen annyira intenzív a vinette.
Most próbálom vizualizálni, hogy mennyi lehet 90 dkg vinette... szerintem én mindenképp többet teszek hozzá.
Fokhagymával sosem próbáltam, de minden formájában szeretem, ki fogom próbálni.

Miner.hu írta...

Szia!

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

Üdvözlettel:
Miner.hu