Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
szeptember
(19)
- Kreatív blogger-díj - mint a filmekben! :-)
- Házi csokoládé és Ottis kókuszsütije!
- Jó lesz!
- Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
- Sültpaprika saláta
- Citrommázas répaszelet
- Gombás, tejfölös tészta
- Sajtos paradicsomleves
- Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
- Nyögvenyelős és társai, azaz krumpli a nagyi asztalán
- Képek - Szitakötő
- Képek - Felhők
- Kedvencünk, a csalamádé
- Barack és szilvalekvár
- Magozott meggy, sütibe, melléktermékként meggyször...
- Alma és körtekompót
- Cseresznye és meggykompót
- Téli eltevések
- Itt az ősz, és itt az új EK!
-
▼
szeptember
(19)
2010. szeptember 17.
Sültpaprika saláta
Published :
14:59
Ez egy egészen különleges ízű étel. Fokhagymás pirítóssal, joghurttal is fogyaszthatjuk, de vendégeinknek akár sör mellé is bátran kínálhatjuk.
Hozzávalók:
2 –2 piros és zöld húsú paprika, 10-15 dkg juhtúró, vagy sós tehéntúró, különféle olajos magvak: napraforgó, tökmag, szezámmag, mandula, az ízesítéshez só, cukor, ecet.
Elkészítése:
A paprikát alufóliával bélelt tepsibe téve süssük meg, tízpercenként forgassuk, hogy minden oldaluk megpuhuljon. Amikor elkészültek, szedjük sima nylonzacskóba, a nyílást kössük be. Körülbelül 20-30 perc után vegyük ki. Ekkorra a paprika összeesik, héját könnyen lehúzhatjuk. Szabadítsuk meg a száraktól, a magháztól, majd vágjuk centiméternyi csíkokra. Sóval, cukorral, ecettel ízesítsük, legkevesebb fél órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjen. Tálalás előtt szedjük tálkákba, morzsoljunk rá a túróból, és szórjuk meg a magvakkal. Saját levével meglocsolva kínáljuk. Fontos, hogy tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, az erősen lehűtött paprika veszít az ízéből, ezért szobahőmérsékletűre „melegítve” fogyasszuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
2 megjegyzés:
Érdekes ez a túrós ötlet, mi nem szoktunk túrót rakni rá.Ki fogom próbálni!
Én túróval is csak most készítettem először. Valamikor régen ettem sült paprikát, valamilyen fogás mellé, akkor odavoltam érte, de azóta sem csináltam meg:-)Nekem ízlett, de a gyerekek nem voltak oda érte:-)
Megjegyzés küldése