2010. szeptember 17.

Sültpaprika saláta


Ez egy egészen különleges ízű étel. Fokhagymás pirítóssal, joghurttal is fogyaszthatjuk, de vendégeinknek akár sör mellé is bátran kínálhatjuk.

Hozzávalók:
2 –2 piros és zöld húsú paprika, 10-15 dkg juhtúró, vagy sós tehéntúró, különféle olajos magvak: napraforgó, tökmag, szezámmag, mandula, az ízesítéshez só, cukor, ecet.



Elkészítése:
A paprikát alufóliával bélelt tepsibe téve süssük meg, tízpercenként forgassuk, hogy minden oldaluk megpuhuljon. Amikor elkészültek, szedjük sima nylonzacskóba, a nyílást kössük be. Körülbelül 20-30 perc után vegyük ki. Ekkorra a paprika összeesik, héját könnyen lehúzhatjuk. Szabadítsuk meg a száraktól, a magháztól, majd vágjuk centiméternyi csíkokra. Sóval, cukorral, ecettel ízesítsük, legkevesebb fél órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjen. Tálalás előtt szedjük tálkákba, morzsoljunk rá a túróból, és szórjuk meg a magvakkal. Saját levével meglocsolva kínáljuk. Fontos, hogy tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, az erősen lehűtött paprika veszít az ízéből, ezért szobahőmérsékletűre „melegítve” fogyasszuk.

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Érdekes ez a túrós ötlet, mi nem szoktunk túrót rakni rá.Ki fogom próbálni!

Fagyal Hajnalka írta...

Én túróval is csak most készítettem először. Valamikor régen ettem sült paprikát, valamilyen fogás mellé, akkor odavoltam érte, de azóta sem csináltam meg:-)Nekem ízlett, de a gyerekek nem voltak oda érte:-)