Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
szeptember
(19)
- Kreatív blogger-díj - mint a filmekben! :-)
- Házi csokoládé és Ottis kókuszsütije!
- Jó lesz!
- Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
- Sültpaprika saláta
- Citrommázas répaszelet
- Gombás, tejfölös tészta
- Sajtos paradicsomleves
- Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
- Nyögvenyelős és társai, azaz krumpli a nagyi asztalán
- Képek - Szitakötő
- Képek - Felhők
- Kedvencünk, a csalamádé
- Barack és szilvalekvár
- Magozott meggy, sütibe, melléktermékként meggyször...
- Alma és körtekompót
- Cseresznye és meggykompót
- Téli eltevések
- Itt az ősz, és itt az új EK!
-
▼
szeptember
(19)
2010. szeptember 17.
Gombás, tejfölös tészta
Published :
14:40
Finom:-) Aki nem ismeri, és szereti a gombát, próbálja ki, nem hiszem, hogy csalódna benne:-) Hús nélkül ugyanolyan finom! :-)
Hozzávalók:
1 csirke melle, 0,5 kg gomba, 1 nagy fej hagyma, zsiradék, 30 dkg tészta, 3 dl tejföl, reszelt sajt, pár szelet vékony kolozsvári szalonna, zsiradék, só, bors.
Elkészítése:
A húst vágjuk kisebb kockákra, közben a zsiradékot forrósítsuk fel. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk, míg fehér színű kéreg képződik rajta. Sózzuk és borsozzuk meg, majd fedő alatt pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adjunk még hozzá, hogy megpuhuljon. Amint zsírjára sült, adjuk hozzá az apró kockára vágott hagymát. Kavargassuk, míg a hagyma megdinsztelődik, ekkor adjuk hozzá a megtisztított, felvágott gombát is. ha szükséges fűszerezzük újra. Amikor minden megpuhult, öntsünk hozzá 1,5-2 dl tejfölt, az egészet forraljuk fel. Közben a tésztát főzzük ki, szűrjük le, majd kavarjuk hozzá a gombás-tejfölös húshoz. Egy tűzálló edényt zsiradékkal kenjünk ki, szórjuk meg morzsával, öntsük bele a tésztát. Tetején simítsunk el 1,5 dl tejfölt, szórjuk meg bőven reszelt sajttal. A szalonnát vágjuk kisujjnyi csíkokra, szórjuk rá az ételre. Közepes tűzön süssük, míg a tetején a szalonna szépen megsül.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése