2010. szeptember 17.

Gombás, tejfölös tészta



Finom:-) Aki nem ismeri, és szereti a gombát, próbálja ki, nem hiszem, hogy csalódna benne:-) Hús nélkül ugyanolyan finom! :-)

Hozzávalók:
1 csirke melle, 0,5 kg gomba, 1 nagy fej hagyma, zsiradék, 30 dkg tészta, 3 dl tejföl, reszelt sajt, pár szelet vékony kolozsvári szalonna, zsiradék, só, bors.



Elkészítése:
A húst vágjuk kisebb kockákra, közben a zsiradékot forrósítsuk fel. Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk, míg fehér színű kéreg képződik rajta. Sózzuk és borsozzuk meg, majd fedő alatt pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adjunk még hozzá, hogy megpuhuljon. Amint zsírjára sült, adjuk hozzá az apró kockára vágott hagymát. Kavargassuk, míg a hagyma megdinsztelődik, ekkor adjuk hozzá a megtisztított, felvágott gombát is. ha szükséges fűszerezzük újra. Amikor minden megpuhult, öntsünk hozzá 1,5-2 dl tejfölt, az egészet forraljuk fel. Közben a tésztát főzzük ki, szűrjük le, majd kavarjuk hozzá a gombás-tejfölös húshoz. Egy tűzálló edényt zsiradékkal kenjünk ki, szórjuk meg morzsával, öntsük bele a tésztát. Tetején simítsunk el 1,5 dl tejfölt, szórjuk meg bőven reszelt sajttal. A szalonnát vágjuk kisujjnyi csíkokra, szórjuk rá az ételre. Közepes tűzön süssük, míg a tetején a szalonna szépen megsül.

0 megjegyzés: