Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
szeptember
(19)
- Kreatív blogger-díj - mint a filmekben! :-)
- Házi csokoládé és Ottis kókuszsütije!
- Jó lesz!
- Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
- Sültpaprika saláta
- Citrommázas répaszelet
- Gombás, tejfölös tészta
- Sajtos paradicsomleves
- Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
- Nyögvenyelős és társai, azaz krumpli a nagyi asztalán
- Képek - Szitakötő
- Képek - Felhők
- Kedvencünk, a csalamádé
- Barack és szilvalekvár
- Magozott meggy, sütibe, melléktermékként meggyször...
- Alma és körtekompót
- Cseresznye és meggykompót
- Téli eltevések
- Itt az ősz, és itt az új EK!
-
▼
szeptember
(19)
2010. szeptember 1.
Alma és körtekompót
Published :
23:58
A kemény, de már érett gyümölcsöket alapos mosás után hámozzuk meg, és vágjuk nekünk tetsző darabokra, majd ügyesen passzintgassuk be az üvegekbe, hogy minél több férjen bele. 4 dl-es üveghez 2-3 kanál cukrot adjunk, késhegynyi befőzőporral, majd vízzel locsoljuk le a cukrot, míg az üveg megtelik. Dunsztoljuk ki.
Nem szoktuk fűszerezni, de volt már olyanunk, hogy szegfűszeggel, fahéjjal ízesítettük, vagy, hogy a cukrot vaníliás cukorral turbóztuk fel. Az igazság az, hogy nekünk a jó öreg, nagyi–féle, már megszokott kompót-íz az igazi. De nyilván érdemes próbálkozni. Azt hallottam, hogy az almával csodát művel egy kis citrom, de ezt még sosem próbáltuk. Talán érdemes volna… Igaz, almát nem sokat teszünk el, mert az télen is kapható frissen, viszonylag jó áron, tehát épp csak azért teszünk el belőle, hogy ha éppen arra éhezik meg valaki, hát legyen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése