Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
►
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
2010
(165)
-
▼
szeptember
(19)
- Kreatív blogger-díj - mint a filmekben! :-)
- Házi csokoládé és Ottis kókuszsütije!
- Jó lesz!
- Töltött paprika erős, fűszeres paradicsommártásban
- Sültpaprika saláta
- Citrommázas répaszelet
- Gombás, tejfölös tészta
- Sajtos paradicsomleves
- Édes-savanykás paradicsomleves tésztával
- Nyögvenyelős és társai, azaz krumpli a nagyi asztalán
- Képek - Szitakötő
- Képek - Felhők
- Kedvencünk, a csalamádé
- Barack és szilvalekvár
- Magozott meggy, sütibe, melléktermékként meggyször...
- Alma és körtekompót
- Cseresznye és meggykompót
- Téli eltevések
- Itt az ősz, és itt az új EK!
-
▼
szeptember
(19)
2010. szeptember 2.
Kedvencünk, a csalamádé
Published :
0:26
Ehhez, a savanyú uborka korból már kinőtt, érettebb, nagyobb uborkák kerülnek felhasználásra, de még olyan, amelyiknek a haja nem keményedik. Szükségünk lesz 2 kg uborkára, 0,5 kg paprikára, 0,5 kg hagymára, aki szereti, zöldparadicsomra, vagy sárgarépára, 0, 5 kg káposztára. Ez utóbbit vékonyra metéljük, az uborkát kb fél centis vastagságra, a hagymát vékony karikára vágjuk. A zöldparadicsomot vékonyan felszeleteljük. Az egészet ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, ecettel savanyítjuk, egy mokkáskanálnyi befőzőport adunk hozzá. Elkavarjuk, és félretesszük. Egy óra múlva ismét felkavarjuk, és ha szükséges, utána ízesítünk. Másnapig félre tesszük, hogy összeérjen. Közben meg-megkavargatjuk. Egy napi állás után, kinyomkodva üvegbe nyomkodjuk, majd lezárva az üvegeket kidunsztoljuk.
Anyukám csalamádéját képtelenség megunni, már csak azért is, mert folyton variál az ízesítéssel. Érdemes eljátszani a zöldkaporral, a mustármaggal, babérlevéllel, vagy ki mit szeret. Roppanós, ízletes savanyúság, húsok mellé kiváló kísérő.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése