2011. január 24.

Gasztrohoroszkóp - Szűz



Otthon érzi magát a konyhában, szeret enni és főzni is. Kiskorától érdekli a konyhaművészet, állandóan tanul valami új, érdekes receptet, amit nagy kedvvel ki is próbál. Az egészséges étkezés híve, ezért odafigyel arra mit, és miből készít. Vallja, hogy a jóízű evés jobb hangulatra sarkallja az embert, de csak ritkán esik a torkosság csapdájába. Egyaránt szívesen fogad vendégeket és megy vendégségbe. Az egyszerűség híve, nem a kimondhatatlan nevű ételek rajongója, sokkal inkább az ízletes ételek híve. A húsos ételeket elképzelni sem tudja szószok, mártások nélkül, de ugyanilyen kedvvel fogyasztja a saját szaftjában készült húsféléket is. Kedveli a salátákat, a gyümölcsöt, az ízletes, de könnyű desszerteket. Szereti a szertartásos étkezéseket, a családias vasárnapokat, a közös teázásokat. Ha nem vigyáz, könnyen a nassolás rabságába eshet, ilyenkor nem eszik ugyan sokat, de minden elérhető finomságból csipeget egy keveset.
Mivel szereti az ízletes ételeket, minden elérhető fűszert előszeretettel használ, bár ha egy ízt már megszokott, nem szívesen kísérletezik újításokkal.
Gyógynövénye a fűszerkömény, melyet tea formában nem fogyaszt, mivel nem kedveli a fanyar ízeket. A kömény emésztést elősegítő, szélhajtó hatású, jótékonyan hat a székrekedésre is, ami az aggódó Szűznél sokszor okozhat problémát. Ez utóbbi panaszára fogyasszon sok rostban gazdag ételt, gyümölcsöt, zöldséget, valamint joghurtot, és lehetőleg minél több folyadékot.

A 2011-es év szellemisége

Az önbizalomhiányban szenvedő Szűz számára sok olyan alkalom adódik majd, melyben gyorsan kell döntenie. Ez elég nehezen megy neki, mivel általában szüksége van egy kis időre, hogy a dolgokat átrágja. Többször is megesik, hogy hirtelen haragra gerjed néhány félreértett helyzetben, és meggondolatlanul megbántja környezetét. Később, átértékelve a történteket rádöbben hibájára, és azon igyekszik, hogy jóvátegye. Mivel nagyon érzékeny és jóindulatú, az emberek elnézik hirtelenségét. Sokat dolgozik 2011-ben, ugyanúgy, ahogyan eddig is. Új terveket szövöget, kedve volna új dolgokba is belevágni, ezért sokszor játszik a gondolattal, hogy egy eddig nem ismert tevékenységekkel kezdjen foglalkozni. A nyár elején azon kapja magát, hogy lendülete visszaesik, már nem tud töretlenül dolgozni. Ne ijedjen meg, nem betegségről, csak kimerültségről van szó. Szüksége lesz egy kis pihenésre, lazításra. Ha teheti, szervezzen kirándulást, mozduljon ki megszokott környezetéből. A magányos Szűz életében kellemes változások várhatók, a párban élő Szüzeknél problémák adódhatnak, melyet csak úgy rendezhetnek, ha mindkét fél elég türelemmel lesz a másik iránt.

Szűz-menü:
Tárkonyos borjúragu leves
Sült oldalas krumplipürével
Tiramisu

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Tökéletesen minden igaz, amit irtál. Nagyon köszönöm Szeretettel ölellek Kati