Gondolat
"A pénz és a siker nem változtatja meg az embert, csak felerősíti meglévő tulajdonságait." Will Smith
...milyen igaz...
...milyen igaz...
Szerintem
- Fagyal Hajnalka
- Olyan vagyok, mint a sablonon látható nő, combos, pocakos, száj a fülig érős, világra rácsodálkozós, naivos, gyerekeket kajával kergetős, "sírva-röhögős". Semmi extra, semmi plusz, csak egyszerűen én. Szerintem:-)
Keresős
Leves
Zöldséges főétel
Aprósütemény
Palacsinta, gofri, égetett tészta
Krémek,desszertek
Archive
-
▼
2011
(109)
- ► szeptember (2)
-
▼
január
(17)
- Liebster díj újra:-)
- Menü :)
- Liebster blog díj
- Nekibuzdulva!
- Nosztalgia bőrsajt és kocsonya
- Gasztrohoroszkóp - Nyilas
- Gasztrohoroszkóp - Halak
- Gasztrohoroszkóp - Vízöntő
- Gasztrohoroszkóp - Bak
- Gasztrohoroszkóp - Skorpió
- Gasztrohoroszkóp - Mérleg
- Gasztrohoroszkóp - Szűz
- Tojással töltött paradicsom
- Csirkemell sütőtökkel
- Brútusz-Tücsök
- Fagyasztott hájas tészta
- Megjelent az Erdélyi Konyha 2011-es falinaptára
2011. január 24.
Gasztrohoroszkóp - Halak
Published :
17:11
A kicsi konyhákat részesíti előnyben, a túl nagy térben ugyanis elveszettnek érzi magát. Kínos rendben tartja a dolgait, sok idejét elrabolja a takarítás, ugyanakkor másik Halak énje sokszor nézi tétlenül a felgyülemlő teendőket. Szeret főzni, de szüksége van egy ihletre, ami jöhet egy mutatós recept képében, de akár a szomszédasszony lelkesedéséből is, egy új, sikeres recept kipróbálása után. A már családos Halak számára elég, ha családja jó étvágyát látja, és máris azon töri a fejét, mi legyen a másnapi menü. Szívesen készít zöldséges ételeket, a húsokból kerüli a vöröset, inkább csirkét, halat választ. Vendégségbe menni nála mindig élvezet, igaz, a hangulat csak ritkán növi ki a társaságot, de mindig nagyon kellemes, otthonias légkör várja a meghívottakat. Nem főz sokfélét, de az alaposan összeválogatott fogások után senkinek nem marad hiányérzete. Szeret nassolni, de nem nagy rajongója a krémes, habos süteményeknek, inkább kekszeket, aprósüteményeket készít. Vendéglátói számára mindig kitalál valamilyen meglepetést, amivel leveszi őket a lábáról. Ilyen vendéget kíván magának mindenki, jó modorú, csendes, de minden ételt megdicsér, udvariasan elismeri a házigazda munkáját. Vigyázzon, néha hajlamos túlzásokba esni, ne ismételje el ugyanazt a bókokat többször.
Gyógynövénye a bíbor kasvirág, mely erősíti az érzékeny Halak immunrendszerét, így véd a vírusfertőzések és a gyulladások ellen.
A 2011-es év szellemisége
A Halak számára igen kellemes év kezdődik, amikor szerettei, de még környezete is figyelmes lesz vele. Ha nem vigyáz, egy idő után ez természetessé válik, és azon kapja magát, hogy rosszul esik, ha valaki nem tesz kedvére. Ne feledkezzen meg a viszonzásról sem, szeretteinek jól fog esni a kedveskedés, amihez a Halak jól ért. Lepje meg őket, szervezzen közös programokat, így mindenki elégedett és boldog lesz. Munkahelyén legyen őszinte, és nyíltan kérdezzen rá a dolgokra, így megkönnyíti saját dolgát, valamint azokét is, akik önnel együtt dolgoznak. Csendes év lesz munka szempontjából, nagyszerű kommunikációs készsége pedig segíti abban, hogy könnyedén vegye az esetleges konfliktusokat. A házas Halak kapcsolata megerősödik, társa örömmel veszi érdeklődését, őszinteségét. A kapcsolatban élő Halak egyik része szorosabb, mélyebb kapcsolatra vágyik, míg a másik fél az elkötelezettségektől. Ha biztos benne, hogy kedvesével szeretne családot alapítani, ne fontolgasson túl sokat, de ha még nem bizonyosodott meg erről, ne siessen el egy ilyen komoly lépést, adjon még időt magának, hogy hozzászokjon a gondolathoz.
Halak-menü:
Paradicsomleves húsgombóccal
Rántott sajt rizibizivel, friss salátával
Lekváros linzerkarikák
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Advent és karácsony
Erdélyi Konyha kalendárium 2013
Heti legtöbbet nézős
-
Már elég rég írtam a hájastészta készítéséről egy bejegyzsét, most szeretnék hozzáfűzni valamit. Legutóbbi disznóvágáskor 3 adag hájat tettü...
-
A hájas a kényes pontom. Egyszerűen elfelejteném, ha tehetném, mert iszonyúan sok munkával jár, unalmas, és ráadásul, szerintem még csak nem...
-
Emlékszem, hogy az átkos után, amikor megjelent az üzletben a suhajda, akkori barátnémmal mind azt vettünk, ha ki akartunk rúgni egy kicsit ...
-
Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót:-) Két újdonsággal is szeretnék jelentkezni. Az egyik az Erdélyi Konyha adventi különszáma, a...
-
Hozzávalók: 1 liba zúzája, mája, ha szeretjük szíve, esetleg a szárny középső része, kisebb darabokra vágva, 1 hagyma, 1 kisebb répa, zsirad...
Szomszéd blogok:)
-
-
-
-
-
-
Eperkrémleves3 éve
-
-
-
-
-
-
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése