2011. január 24.

Gasztrohoroszkóp - Halak



A kicsi konyhákat részesíti előnyben, a túl nagy térben ugyanis elveszettnek érzi magát. Kínos rendben tartja a dolgait, sok idejét elrabolja a takarítás, ugyanakkor másik Halak énje sokszor nézi tétlenül a felgyülemlő teendőket. Szeret főzni, de szüksége van egy ihletre, ami jöhet egy mutatós recept képében, de akár a szomszédasszony lelkesedéséből is, egy új, sikeres recept kipróbálása után. A már családos Halak számára elég, ha családja jó étvágyát látja, és máris azon töri a fejét, mi legyen a másnapi menü. Szívesen készít zöldséges ételeket, a húsokból kerüli a vöröset, inkább csirkét, halat választ. Vendégségbe menni nála mindig élvezet, igaz, a hangulat csak ritkán növi ki a társaságot, de mindig nagyon kellemes, otthonias légkör várja a meghívottakat. Nem főz sokfélét, de az alaposan összeválogatott fogások után senkinek nem marad hiányérzete. Szeret nassolni, de nem nagy rajongója a krémes, habos süteményeknek, inkább kekszeket, aprósüteményeket készít. Vendéglátói számára mindig kitalál valamilyen meglepetést, amivel leveszi őket a lábáról. Ilyen vendéget kíván magának mindenki, jó modorú, csendes, de minden ételt megdicsér, udvariasan elismeri a házigazda munkáját. Vigyázzon, néha hajlamos túlzásokba esni, ne ismételje el ugyanazt a bókokat többször.
Gyógynövénye a bíbor kasvirág, mely erősíti az érzékeny Halak immunrendszerét, így véd a vírusfertőzések és a gyulladások ellen.

A 2011-es év szellemisége

A Halak számára igen kellemes év kezdődik, amikor szerettei, de még környezete is figyelmes lesz vele. Ha nem vigyáz, egy idő után ez természetessé válik, és azon kapja magát, hogy rosszul esik, ha valaki nem tesz kedvére. Ne feledkezzen meg a viszonzásról sem, szeretteinek jól fog esni a kedveskedés, amihez a Halak jól ért. Lepje meg őket, szervezzen közös programokat, így mindenki elégedett és boldog lesz. Munkahelyén legyen őszinte, és nyíltan kérdezzen rá a dolgokra, így megkönnyíti saját dolgát, valamint azokét is, akik önnel együtt dolgoznak. Csendes év lesz munka szempontjából, nagyszerű kommunikációs készsége pedig segíti abban, hogy könnyedén vegye az esetleges konfliktusokat. A házas Halak kapcsolata megerősödik, társa örömmel veszi érdeklődését, őszinteségét. A kapcsolatban élő Halak egyik része szorosabb, mélyebb kapcsolatra vágyik, míg a másik fél az elkötelezettségektől. Ha biztos benne, hogy kedvesével szeretne családot alapítani, ne fontolgasson túl sokat, de ha még nem bizonyosodott meg erről, ne siessen el egy ilyen komoly lépést, adjon még időt magának, hogy hozzászokjon a gondolathoz.

Halak-menü:
Paradicsomleves húsgombóccal
Rántott sajt rizibizivel, friss salátával
Lekváros linzerkarikák

0 megjegyzés: