2011. január 24.

Gasztrohoroszkóp - Mérleg



A szépérzékű Mérleget elsősorban az étel harmóniája ragadja magával. Számára a főzés nem csak egy tevékenység, hanem igazi művészet. Nagy gonddal és ösztönösséggel főz, de még ennél is szívesebben alkot műremekeket süteményekkel. Szeret enni, szívesen ápolja a hagyományokat is, és próbál ki új, teljesen ismeretlen fűszereket, ételeket. Imádja az egzotikus gyümölcsöket, a merészen összeválogatott, különleges ízhatású ételeket, így a kínai konyha nagy kedvelője. Nagyon szeret vendégeket hívni, akik biztosak lehetnek, hogy gondosan összeválogatott menü várja őket, egy nagyszerű házigazda által feltálalva. Ha vendégségbe megy, nagyon tapintatos és előzékeny. A Mérleg az a jegy, akit egészen biztosan el lehet csábítani egy gyertyás vacsorával, legyen szó akár hölgyekről, akár urakról. Kedveli a hagyományos, testes ételeket, a magyaros ízeket. Egészséges gyomrú, de elég pesszimista alkat, ettől stresszes lesz, amitől végül mégis megfájdul a gyomra. Ilyenkor kerülje a borsot, a csípőset. Próbáljon kellemes, nyugodt körülmények között étkezni, alaposan rágja meg az ételt, és ne egyen túl gyorsan, mivel ezek mind gyomorfájáshoz vezethetnek.
Kedveli a fokhagymát, a majoránnát, a bazsalikomot, de szívesen használ más fűszereket is, melyekből szép kis gyűjteménye van.
Gyógyfüve a bazsalikom, melynek teája gyomorerősítő, idegnyugtató hatású, terhes nők azonban csak fűszerezéshez használják.

A 2011-es év szellemisége

A 2010-es év sok töprengéssel telt el, de anélkül, hogy különösebb változásokat hozott volna az aggodalmas Mérleg számára. Az újévben már tettekre is sort kerít, és végre pontot tesz rég húzódó ügyeire. Úgy néz ki, hogy az élet maga ajánlja fel számára a lehetőségeket, neki csak élnie kell velük. Mindig legyen óvatos, mielőtt valamibe belefog, mivel néha megesik, hogy hiszékenysége miatt kihasználják. Ne engedje, hogy sürgessék, adjon időt magának a helyzet felmérésére. Tavasz felé az egyedül álló Mérleg hirtelen nagyon magányosnak érzi magát, ez elkedvetleníti, ami meggátolja abban, hogy kimozduljon, és esélyt adjon önmagának arra, hogy a szerelemmel találkozzon. Szórakozzon, járjon társaságba, lenyűgöző egyénisége biztosan bevonzza majd a hozzá illő társat. A családos Mérleg számíthat arra, hogy a rég felgyűlt sértések kirobbannak belőle, legjobb lenne ezt megelőzendő kedvesével leülni megbeszélni a problémákat. Ez érvényes lehet munkahelyén vagy rokonsága körében is, ahol ugyanúgy nyíltan színt vallhat, és a többiek fejéhez vághatja akár sok évvel ezelőtt ért sérelmeit is. Vigyázzon, akármennyire is jó tisztázni a dolgokat, vannak helyzetek, amikor jobb hallgatni, mondjuk, ha a főnök durcás hangulatban van…

Mérleg-étrend
Gulyásleves
Töltött káposzta
Lekváros fánk

0 megjegyzés: